Květoslav Šimek
26. prosince 2008 • 19:17

Litvínov válí. Veze body i z Vítkovic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE -  Dvanáct let takový pocit nezažili. Hokejisté Litvínova po neuvěřitelně dlouhé sérii dvaceti šesti zápasů, ve kterých nedokázali v Ostravě naplno bodovat, konečně přetrhli černou šňůru nezdarů.



Vyhrát v Ostravě se jim naposledy podařilo takřka na den přesně před dvanácti lety – 27. prosince 1996.

Branda před domácím Štěpánkem
Branda před domácím Štěpánkem


„To mi bylo dvanáct a hrál jsem v Táboře někde za žáky,“ trpce poznamenal vítkovický obránce Michal Barinka. „Byla to pořádná šňůra, ale každá série někdy končí. Bohužel to přišlo zrovna teď, kdy přišla takhle parádní návštěva…“

Souhrn 34. kola >>>

Na sváteční zápas dvou tabulkově nejlepších týmů extraligy přišlo 8077 diváků. Největší návštěva sezony. Zaplněné ochozy, žádná volná místečka. „Konečně přijde plný dům a my to takhle…“ nedokončí Barinka větu.
Hlasy trenérů po utkání
Konečný (Vítkovice):
"Litvínov potvrdil své postavení v tabulce a ukázal, proč je na prvním místě. Dostali jsme lekci z produktivity, neboť jsme si taky vypracovali dost šancí, které jsme ale na rozdíl od soupeře neproměnili.

V přesilovce pět na tři jsme snad ani pořádně nevystřelili. Nevyšel nám taktický záměr dostat Litvínov pod tlak už v první třetině a využít tak toho, že přijeli až dnes.

Místo toho jsme inkasovali a to rozhodlo. Postupem času naše sebedůvěra klesala, na rozdíl od hostů, kteří jsou ve formě a hrají v klidu.

Výsledek je tak pro nás možná krutý, ale zasloužený. Bohužel máme celou řadu hráčů, kteří nejsou zdravotně v pořádku. Varaďovi skončila sezona, neboť má utržený vnitřní vaz v koleni, Krstev má zřejmě natažený postranní vaz."

Petr Rosol (Litvínov):
"Odehráli jsme parádní první třetinu, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Zápas se poté lámal ve druhé třetině.

V ní jsme ubránili dvouminutové oslabení ve třech a vzápětí zvýšili na 4:1. Taktickým výkonem ve třetí části jsme si své vedení pohlídali."



Zklamání bylo při odchodu do šaten patrné na všech hráčích Vítkovic. Náladu jim kazilo i to, že přišli o zkušeného útočníka Václava Varaďu. V minulém utkání v Liberci si poranil koleno, střídal v polovině zápasu. A diagnóza je hodně krutá. „Má utržené vazy v pravém koleni, to je pro něj konec sezony,“ řekl vítkovický asistent Kamil Konečný.

Chmurná atmosféra Hadamczikova týmu ostře kontrastovala s radostí litvínovských fanoušků. „O sedm! O sedm! Už to máte o sedm…“ zpívali v kotli za bránou svého gólmana Jaroslava Hübla. Naráželi tím na skutečnost, že jejich tým v přímém souboji prvního s druhým vyhrál a odskočil Vítkovicím na sedmibodový rozdíl.

„Dvanáct let jsme tady nevyhráli. Tak jsme si řekli, že musíme hrát jako mužstvo zodpovědně od začátku až do konce,“ vylíčil jednoduchou taktiku litvínovský obránce Jiří Šlégr. „Nebylo to snadné, ale měli jsme týmový duch. A výborně chytal brankář. Tohle je prostě výsledek celého mužstva.“

Litvínovští si v Ostravě vyhrát zasloužili. Hráli jednoduše, rychle a vyškolili protivníka v produktivitě. Rozhodně se totiž nedá říct, že by Ostravané šlapali vodu.

Zejména Burgrova formace si dokázala vybojovat řadu solidních příležitostí. I matador Šimíček se před bránou protlačil k řadě dorážek, ale překonat výborného Hübla – to byl problém. „Dobře bránili, nešlo se prosadit,“ krčil rameny útočník Marek Kvapil.

Jenže zápas nebyl jen o vytříbené litvínovské obraně, či excelentním brankáři Hüblovi. Ostravané se znovu trápili v přesilovkách. Za stavu 0:1 hráli čtyři minuty v kuse v početní výhodě. V polovině zápasu (1:3) dokonce celé dvě minuty proti třem! Ale nedostali se ani k pořádné střele. Natož ke gólu.

„To už je obehraná písnička,“ posteskl si obránce Barinka. „Jsme v tom úplně nemohoucní. Nevíme, jak z toho dát gól… Litvínovští nás tentokrát prostě vyškolili z proměňování šancí a přesilovek.“

Vítkovice Steel - Litvínov 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Kvapil (Burger), 37. Ondřej (Klimek) - 3. Jánský (Skuhrovec, Šinkovič), 15. V. Hübl (Kubinčák), 16. Branda (Jenáček), 35. J. Černý (Reichel, Šlégr), 51. Kubinčák (V. Hübl).

Rozhodčí:
Hradil - Chytil, Bryška.

Vyloučení: 4:9, navíc Kroupa (Litvínov) 10 min.
Využití
: 0:2.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 8077.

Sestavy:
Vítkovice: Štěpánek (16. Pinc) - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Trnka, Ovčačík - Klimek, Petrovický, Ondřej - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, Burger, Štěpánek - Mikula, R. Hruška, Štefanka.
Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič.
Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.



 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud