24. prosince 2008 • 14:52

Holyfield podal proti verdiktu protest

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxer Evander Holyfield podal protest proti sporné porážce s Nikolajem Valujevem, se kterým minulý víkend v Curychu prohrál duel o titul mistra světa v těžké váze organizace WBA.



Šestačtyřicetiletému Američanovi se nelíbí verdikt rozhodčích, kteří rozhodli ve prospěch ruského obhájce.

V průběhu duelu nebyl ani jeden z boxerů knokautován, a dokonce ani počítán, o výsledku tak musely rozhodnout body rozhodčích. Portorický sudí označil zápas za nerozhodný 114:114, u italského rozhodčího vyhrál Valujev 116:112, Švéd viděl duel vyrovnaněji (115:114).

"Nevím, proč to udělali, ale je to nespravedlnost. Nelíbí se mi to a chci to změnit, protože vítězství mi právem patří. Já jsem totiž neprohrál, ale vyhrál jsem," řekl Holyfield listu Atlanta Journal Constitution. "Myslím, že rozhodčí ani nebyli zaujatí. Byl to kšeft promotéra zápasu, který potřeboval, aby jeho boxer vyhrál. Prostě mu šli na ruku," přidal Holyfieldův trenér Tommy Brooks.

Nelibost s verdiktem dali najevo hned po utkání i diváci v Curychu. Nejen podle nich byl zápas přinejmenším velmi vyrovnaný, sportovní server SI.com dokonce napočítal Holyfieldovo vítězství 118:110.

Organizace WBA zatím Holyfieldův protest neobdržela. "Až ho dostaneme, posoudí celou záležitost naše komise," prohlásil právník WBA Robert Mack. "Bude to ale trvat dlouho. Týdny, klidně i měsíce," přidal s tím, že americký boxer ale změny výsledku dosáhnout nemůže.

"Když budou pochybnosti o verdiktu rozhodčích, můžeme nařídit odvetu," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud