23. prosince 2008 • 20:35

Sparta i potřetí v sezoně porazila rivala

Autor: Miroslav Grossmann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva nešťastné vlastní góly v jednom zápase, to se často nevidí. Kladenští hokejisté chtěli Spartu poprvé v sezoně porazit, ale popravili se vlastními nešikovnými zásahy.



V první třetině tečoval Netíkovu střelu před Kopřivou Hájek, ve třetí třetině se zase nevedlo Nádašdimu při Ptáčkově ráně. Kladno padlo po nájezdech.

Hlasy trenérů po utkání
Marian Jelínek (Sparta Praha): "Jsme zklamaní z toho, že jsme nezískali tři body, ale na druhou stranu musím říci, že soupeř je velice silný, má vyzrálé mužstvo a výborný útok.

My jsme chtěli jít přes jejich obranu, snažili jsme se hrát agresivně a donutit je k chybám. Bohužel v první třetině se nám nepodařilo dát branku, přestože střely byly asi 14:3.

Od druhé třetiny se to začalo tahat a nervy narůstaly, protože jsme nechtěli obzvlášť na Vánoce doma prohrát.

V konečném efektu jsme spokojeni, že jsme na penalty zvítězili."

Petr Kasík (Kladno):

"V první třetině nás domácí přehrávali, ale od druhé jsme vyrovnali hru. Nechci říci, že jsme zklamaní, ale jsme smutní z toho, že jsme se vlastním gólem připravili o tři body."
„Měli jsme hodně smůly. Tečovali to zrovna v nevhodnou chvíli,“ litoval kladenský brankář Miroslav Kopřiva, který ani na jednu z tečí už nestihl pořádně reagovat. „Ze tří gólů jsme dva dostali od vlastních obránců. Ale to patří k hokeji,“ povzdechl si.

Hodně nešťastná byla hlavně druhá vlastní branka, celkově třetí. Jednak padla v době, kdy Kladno drželo velmi nadějné vedení 3:2 a jednak šla Ptáčkova střela mimo branku.

„Střela to byla opravdu někam úplně bokem a někdo z kladenských hráčů mi pomohl a tečnul si to do brány,“ přiznal po utkání František Ptáček, kterému ke gólu pomohl Tomáš Nádašdi.

„Odehrál to patkou hokejky do branky. Ale není to jeho chyba, takové góly padají. Jen je smůla, že teď tam spadly dva v jednom zápase,“ konstatoval Kopřiva.

Zápas se díky téhle trefě dostal k závěrečným nájezdům a v nich Sparta svého soupeře převálcovala. Trefili se Kratěna i Netík, za hosty neuspěli Procházka ani Bělohlav. „Kopřivu neznám, nevím, co dělá. Ale naznačil jsem střelu a otevřelo se mu to mezi nohama,“ komentoval svoji vítěznou trefu Ondřej Kratěna, který opět vsadil na své tradiční provedení s blafákem mezi chrániče.

Souhrn 33. extraligového kola >>>

„Tohle zakončení jsem neznal. Udělal to pěkně,“ uznal Kopřiva.
Sparta porazila Kladno i potřetí v sezoně a bodovala už pošesté v řadě.


Domácí Výborný marně stíhá Procházku
Domácí Výborný marně stíhá Procházku

V 55. minutě se ale domácí vyrovnání dočkali, když za Kopřivova záda prošla Ptáčkova střela od modré, patrně tečovaná. Když v závěru Kladno nevyužilo přesilovou hru, muselo se prodlužovat. Ani jeden tým nedokázal o dvoubodovém zisku rozhodnout v opatrném nastavení, ke slovu tak přišly samostatné nájezdy.

V těch prokázali lepší formu domácí, když Kopřivu překonali Kratěna i Netík. Pöpperle si na druhé straně poradil s pokusy Procházky i Bělohlava a na třetí sérii tak už nedošlo.

Sparta Praha - Geus Okna Kladno 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:3, 1:0 - 0:0) Branky a nahrávky: 21. Netík (Kratěna), 32. Hromas (Látal, L. Procházka), 55. Ptáček (D. Výborný), rozhodující nájezd Kratěna - 29. Valský (Čurilla, Novotný), 38. Frolík (V. Novák, Kopřiva), 40. V. Novák (Hájek, Novotný).
Rozhodčí: Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 6474.

Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Jan Hanzlík, Vykoukal, L. Procházka, Černošek, Jerofejevs - Netík, D. Výborný, Kratěna - Ton, Langhammer, Koreis - Látal, Podlešák, Hromas - Kafka, Hrdel, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Novotný, Hořava, V. Kameš, Trončinský, Pavlas - Diviš, Patera, Martin Procházka - Kuchler, V. Novák, Steiler - Horna, Kalla, Bělohlav - Valský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud