23. prosince 2008 • 20:01

Reichel a spol. převálcovali Plzeň

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO -   To byl masakr! Reichlova parta si Vánoce užije v čele tabulky už se čtyřbodovým náskokem. Plzeň navíc rozebrala málo vídaným způsobem. Krátce po začátku druhé třetiny Litvínov vedl už 5:0!



Hosté si museli připadat jako na kolotoči, a pořádně rychlém. Nevydařený výjezd pod Krušné hory budou vstřebávat asi déle než štědrovečerní večeři. Čestný gól ze třetí třetiny na tom nemůže nic změnit.

Souhrn 33. extraligového kola >>>

Oba týmy měly zařazenou zcela odlišnou rychlost. Zatímco domácí si to od prvních minut svištěli pěkně na pětku, Plzeň jako by neměla v nabídce nic jiného než jedničku. Výsledek? Žlutočerný uragán!

Hlasy trenérů po utkání
Petr Rosol (Litvínov):
"Dostali jsme do pohody tím, že jsme dali do 8. minuty dvě branky a zápas jsme uhráli s přehledem. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Chtěl bych poděkovat divákům za skvělou atmosféru."

Pavel Hynek (Plzeň):
"Odehráli jsme nejhorší utkání v sezoně. Inkasovali jsme rychlé dva góly - jeden v přesilovce, jeden v oslabení. První třetina nastavila ráz utkání.

Na začátku druhé třetiny jsme inkasovali čtvrtý gól a tam se to definitivně zlomilo. Odehráli jsme utkání blbec, kde se nám nic nedařilo. Věřím, že po svátcích budeme v dalších zápasech úplně jiné mužstvo.

Bylo jedno, jestli Litvínovští hrají v pěti nebo ve čtyřech. Naopak oslabení jim obzvlášť svědčilo, v početní nevýhodě se prosadili hned dvakrát. „Nechápu to,“ krčil rameny gólman Pavel Francouz. Plzeňský junior střídal Málka po čtvrtém gólu. „Nebylo nejpříjemnější jít na led za takového stavu, ale na druhou stranu jsem neměl co ztratit,“ upozorňuje.

V brance ho hned přivítal gólem Jakub Černý. Jak jinak než při litvínovském oslabení... „Z plzeňských přesilovek jsme měli obavy, proto jsme se snažili o co největší pohyb a nenechat je tvořit. Z toho pramenily jejich chyby,“ přibližuje Černý. „Nejdůležitější byl hned první gól, ten nás správně nakopl.“

Sám zažil druhý dvougólový večer v řadě, po Mladé Boleslavi řádil i proti Plzni. „Byla to zásluha mých spoluhráčů, kteří mi skvěle přihrávali,“ říká skromně. Jisté je, že vedle Reichla s Lukešem se skvěle zabydlel. „Ze začátku to nebylo jednoduchý, ale už jsme si super sedli. Nejnáročnější je, že jako první lajna nastupujeme proti nejlepším hráčům soupeře,“ upozorňuje.

Marnost plzeňského snažení dokreslil Martin Straka, který zamířil do kabiny už v polovině třetí třetiny. „Nic se nestalo,“ mávne rukou. „Už byl konec zápasu.“

Plzeňský lídr se objevil v sestavě Lasselsbergeru poprvé po artroskopické operaci kolene. Dobrá zpráva pro fanoušky Západočechů je, že spravený kloub drží. „Jsem v pořádku,“ přitaká.

„Za rozhodnutého stavu jsme ho šetřili na další zápasy,“ doplní trenér Pavel Hynek. „Doufám, že v nich budeme úplně jiným týmem.“

Litvínov - Lasselsberger Plzeň 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Walter (Travníček), 8. V. Hübl (Kroupa), 18. Punčochář (Jenáček, Branda), 22. V. Hübl (Švarný), 24. J. Černý (Heinisch), 49. J. Černý (Reichel) - 48. Fabuš (Vlasák, M. Straka).

Rozhodčí:
Pešina - Bejček, Kabourek.
Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1.
V oslabení: 2:0.
Diváci: 6285.

Sestavy:
Litvínov: J. Hübl - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič.
Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Plzeň: Málek (22. Francouz) - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, S. Hudec, Cartelli, Redlihs - Vlasák, M. Straka, Tomas - Matějovský, Kracík, Fabuš - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Šinágl, Laš, Kubica.
Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud