20. prosince 2008 • 23:47

Bestie z východu zdolala dědečka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský boxer Nikolaj Valujev obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBA. Amerického vyzyvatele Evandera Holyfielda porazil v Curychu na body u dvou ze tří rozhodčích.



Valujevovi se pro jeho obrovskou postavu přezdívá Bestie z východu, Holyfield byl v duelu ve svých 46 letech tak trochu v roli dědečka. Pokud by zvítězil, stal by se nejstarším borcem v historii, který by nad hlavu zdvihl pás mistra světa. Jenže...

Jelikož nebyl v průběhu duelu ani jeden z boxerů knokautován, a dokonce ani počítán, musely rozhodnout o držiteli pásu WBA body rozhodčích. Portorický sudí označil zápas za nerozhodný 114:114, zbylí dva přisoudili výhru obhájci titulu.

U italského rozhodčího vyhrál Valujev 116:112, Švéd viděl duel vyrovnaněji (115:114). Ani tento verdikt se ale divákům v Curychu příliš nelíbil, neboť cítili, že Holyfield byl minimálně vyrovnaným soupeřem.

Ruský obr tak potvrdil papírové předpoklady a výraznou výškovou i váhovou převahu pouze částečně. Duel pro něj nebyl vůbec jednoznačný a šestačtyřicetiletý Američan, který se mohl stát nejstarším mistrem světa v historii, dokázal svému soupeři vzdorovat po celých 12 kol.

PŘEČTĚTE SI:
Holyfield vyzývá obra Valujeva

Holyfield využíval své atletické postavy a rychlých nohou k tomu, aby jej soupeř netrefil. Když už se k Valujevovi přiblížil, dokázal většinou 213 cm vysokého soupeře zasáhnout a rychle se opět vzdálit.

"Byl jsem překvapen, jak dobře byl Holyfield připravený," složil ještě v ringu poklonu svému soupeři Valujev. Američan se nad výsledkem jen pousmál: "Jsem hlavně rád, že jsem předvedl to, co ode mě lidé očekávali. Vítězství bylo na dosah, ale rozhodčí to zkrátka viděli jinak," dodal.

Pětatřicetiletý Valujev má nyní na svém kontě z 51 duelů padesát výher, jedinou porážku utrpěl loni s Ruslanem Čagajevem. Holyfieldova bilance čítá 54 zápasů, 42 výher, deset porážek a dvě remízy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud