20. prosince 2008 • 16:21

Růžička: Nebrečme kvůli rozhodčím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté dnes ve svém druhém utkání na Channel One Cupu podlehli výběru Ruska 2:5. Podle trenéra Vladimíra Růžičky se nepovedla především úvodní část hry, v níž Rusové přestříleli jeho svěřence poměrem 11:4.



"Neměli jsme moc dobrou první třetinu, soupeř nás jasně přehrál a přestřílel. Prohrávali jsme 2:0," řekl novinářům Růžička. "My jsme na ně chtěli taky vlítnout, ale oni byli aktivnější a mají hodně silné mužstvo, to bylo vidět. Dařilo se jim, všechno se k nim navíc odráželo," dodal.

Čeští hokejisté podlehli Rusku 2:5 >>>
Klepiš: Ten blázen Radulov... >>>

Druhá třetina už byla z jeho pohledu lepší. Po vyrovnání si však český výběr nechal vstřelit gól, který hodně ovlivnil další vývoj duelu. "Vrátili jsme se do zápasu, bylo to 2:2 a myslím, že zápas rozhodl třetí gól, který byl laciný. Tam jsme udělali chybu, máme tři hráče kolem brány, proti tomu tam byli dva Rusové, a jeden z nich to dorazí do prázdný. Tohle nás dostalo zase trošičku dolů," litoval Růžička.

Čtvrtý a pátý gól poté v samém závěru zápasu definitivně potvrdily výhru sborné. "Pak to bylo vabank. V tom konci jsme měli přesilovou hru, nehráli jsme ji dobře a pořád přihrávali někam do rohu k mantinelu. Prakticky hned potom jsme dostali gól na 4:2 a bylo po zápase," uvedl Růžička.

Z jeho pohledu měl zápas velký náboj a přístup hráčů se mu hodně zamlouval. "Takhle se takové zápasy musí hrát," ocenil. "Musíme se z toho ponaučit. Dostali jsme víc gólů, přestože Kopřiva byl vynikající a chytal výborně. Za tu bojovnost, nasazení a fakt, že hráči hráli až do konce, bych jim chtěl poděkovat. Nechali tam všechno, bohužel jsme prohráli," řekl Růžička.

I přes některé sporné výroky sudích zůstal reprezentační trenér v klidu. "K rozhodčím nechci nic říkat, nebrečme. Zkrátka to tak pískali a musíme se s tím vypořádat. Měli jsme dát góly a bylo by to vyřešené," prohlásil Růžička.

Rusové jsou podle něho velmi silným týmem a mají šanci celou Euro Hockey Tour vyhrát. "Doma ukázali svou sílu. Musíme se na ně připravit a určitě bychom je chtěli porazit na Švédských hrách nebo u nás doma před mistrovstvím. Úplně nejdůležitější to však bude v dubnu, tam se bude rozhodovat," řekl s úsměvem Růžička.

Ostrý reprezentační debut si prožil útočník Jan Starý, který byl do Moskvy narychlo povolán místo zraněného Jana Bulise. "Pro něj to byl skok do ohně, i když jsme si tím ohněm dnes prošli všichni. V neděli dostane šanci znovu," uvedl Růžička.

Ruský trenér Vjačeslav Bykov podotkl, že svůj tým na dnešní zápas velmi pečlivě připravoval. "Viděli jsme utkání Švédsko - Česká republika, kde jsme zjistili, jakým způsobem Češi hráli, bruslili, hodně napadali a byli aktivní. Chtěli jsme je proto zaskočit stejným způsobem, pohybem a tlakem v útočném pásmu," řekl Bykov.

Jeho svěřencům se to podařilo, ale v polovině zápasu ztratili během 102 vteřin půdu pod nohama. "Dvě chyby na modré čáře nás stály vedení 2:0, soupeř vyrovnal a klíčový byl samozřejmě třetí gól. Chtěl bych ocenit přístup mého týmu, který před vyprodanou arénou makal na sto procent," uvedl spokojený Bykov. "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud