12. prosince 2008 • 12:22

Vernerovi úvod nevyšel

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Krasobruslaři Tomáši Vernerovi se premiérové vystoupení ve finále Grand Prix příliš nevydařilo. Po krátkém programu patří evropskému šampionovi v šestičlenné soutěži páté místo.



Suverénně nejlepší výkon dnes v korejském Kojang City podal Japonec Takahiko Kozuka. Objev letošní sezony vyhrál krátký program v osobním rekordu 83,90 bodu o více než pět bodů před Američanem Jeremym Abbottem. Třetí je vicemistr světa Brian Joubert z Francie.

Verner, jenž vyjel na led jako první, obdržel 69,34 bodu a zaostal téměř o deset bodů za svým osobním rekordem z březnového mistrovství světa. Za českým reprezentantem je pouze sedmnáctiletý Kanaďan Patrick Chan, který v sezoně triumfoval na domácí Kanadské brusli a v Paříži a jako jediný do finále postoupil s dvěma vítězstvími.

Verner, jenž se do Koreje kvalifikoval z posledního místa, přijel na finále po prodělané nemoci, kvůli níž minulý týden nestartoval na mistrovství republiky.

Český reprezentant zahájil soutěž o něco lépe než na začátku listopadu v Pekingu, kde při svém vstupu do Grand Prix nakonec obsadil třetí místo. Na konci minulého měsíce v Moskvě naopak získal za svůj krátký program o čtyři body více. V ruské metropoli podlehl jen Joubertovi.

Do soutěže tanečních párů vstoupili nejlépe mistři světa Isabelle Delobelová s Olivierem Schoenfelderem z Francie, kteří v originálním tanci porazili o jeden bod obhájce prvenství Oksanu Domninovou a Maxima Šabalina z Ruska.

Mezi ženami má po krátkém programu domácí favoritka Kim Ju-na minimální náskok 56 setin bodu před mistryní světa Mao Asadaovou z Japonska. Ve sportovních dvojicích v polovině soutěže vedou mistři světa Aliona Savchenková a Robin Szolkowy z Německa.

Výsledky:

Muži - krátký program: 1. Kozuka (Jap.) 83,90, 2. Abbott (USA) 78,26, 3. Joubert (Fr.) 74,55, ...5. Verner (ČR) 69,34.

Ženy - krátký program: 1. Kim Ju-na (Korea) 65,94, 2. Asadaová (Jap.) 65,38, 3. Nakanová (Jap.) 62,08.

Sportovní dvojice - krátký program: 1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 70,14, 2. Tan Čang, Chao Čang 68,34, 3. Čching Pchang, Ťien Tchung (všichni Čína) 66,24.

Taneční páry - originální tanec: 1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 60,35, 2. Domninová, Šabalin (Rus.) 59,33, 3. Faiellaová, Scali (It.) 57,89.


Články odjinud


Články odjinud