Květoslav Šimek
11. prosince 2008 • 16:12

Galáska lanaří Mönchengladbach

TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baníku Ostrava hrozí, že po odchodu Václava Svěrkoše do francouzského Sochaux přijde o další eso. O Tomáše Galáska projevil žhavý zájem bundesligový klub Mönchengladbach.



„Je to tak. Situace okolo něj by se měla vyřešit v nejbližších dnech,“ potvrdil tiskový mluvčí Igor Bruzl. O zájmu Borussie, která je po podzimu v bundeslize na posledním místě a zkušený středopolař by se jí do jarních bitev jistě velmi hodil, informoval ostravský klub sám Galásek.

„Nějaký zájem a šance tam je,“ připustil ostravský záložník, který se vrátil za rodinou do Německa. „Ale já si teď s tím hlavu nelámu. Užívám si vánoční svátky, musíme psát nějaké vánoční pohledy a takové ty věci kolem. Takže teď na nějaké přesuny nemyslím. Navíc mám ještě půl roku smlouvu v Baníku, takže kdyby to nevyšlo, tak se pro mě nic nemění.“

Pětatřicetiletý záložník ovšem nezastírá, že jej zájem německých klubů potěšil. Už před sezonou upřednostňoval zahraniční angažmá. Tehdy však žádná solidní nabídka nepřišla a Galásek s díky přijal šanci si po jedenácti letech znovu zahrát za mateřský Baník.

„Zájem z Německa určitě potěší,“ přitakal. „Rodina by v tom případě dostala přednost, dostal bych se k ní blíž, stále pobývá v Německu. Tím pádem by to bylo možná optimálnější. Ale jak jsem řekl, nelámu si teď s tím hlavu.“

Pokud by se Galásek rozhodl některou z nabídek přijmout, a následně by se mezi sebou dohodly i kluby, šéfové Baníku by záložníka v týmu násilím nedrželi. „Je tam určitá domluva s panem Peterou (šéf Baníku), že kdyby nějaká taková nabídka přišla a byla by šance odejít, tak bychom o tom určitě mluvili,“ řekl Galásek těsně po ukončení podzimní části.

A co si o případném odchodu Galáska do Německa myslí trenér Baníku Karel Večeřa? Čtěte páteční deník Sport!

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud