11. prosince 2008 • 14:06

Tým do dvaceti let opustilo devět hráčů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Marek Sýkora dnes zúžil nominaci pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě. Ve výběru zůstalo třináct hráčů z českých klubů, kteří v pondělí odletí do zámoří.



Tam se k nim přidá dalších šestnáct hokejistů působících v juniorských soutěžích v Severní Americe.

Sýkora se svým asistentem Zdeňkem Motákem po dopoledním tréninku v Praze-Letňanech, kde se tým od pondělí připravoval, z výběru vyřadili devět hráčů.

Marek Sýkora: Voráček? Nepustí ho >>>


Do Kanady neodletí obránci Martin Havran, Martin Mazanec, Matěj Stříteský, Robin Malý a útočníci Roman Vlach, Lukáš Radil, Robert Říčka, Adam Kotrba a Robin Hanzl. Už dříve z nominace vypadli zranění Tomáš Voráček, Michal Kempný a Ondřej Šedivý.

"S průběhem soustředění jsem vcelku spokojen, i když od někoho jsem čekal možná malinko víc," řekl Sýkora internetovému serveru hokej.cz.

Hokejisté dnes dostali volno a opět se sejdou v neděli v podvečer. V pondělí ráno pak odletí do Kanady, kde se k nim postupně přidají krajánci. "Nikdo z nich nám nehlásil žádné problémy, měli bychom být kompletní. Všichni hráči mají od svých klubů souhlas," uvedl Sýkora.

Juniorští reprezentanti budou trénovat v kanadském Bramptonu, kde se 23. prosince utkají se Švédskem v generálce na šampionát. Následně trenéři oznámí konečnou nominaci. O dva dny dříve se junioři v Kitcheneru střetnou se Slovenskem. Úvodní utkání na turnaji čeká Česko o tři dny později, kdy se utká s obhájci titulu z Kanady.

Širší nominace:

Brankáři: Tomáš Vošvrda (Vítkovice), Dominik Furch (Slavia Praha), Jakub Sedláček (Zlín),

obránci: Radko Gudas (Beroun), Jiří Jebavý (Slavia Praha), Jakub Kania (Třinec), Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), David Štich (Saint John/QMJHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Vladimír Roth (London/OHL), Tomáš Kundrátek (Medicine Hat/WHL),

útočníci:
Roman Szturc, Petr Strapáč, Ondřej Roman, Jan Káňa (všichni Vítkovice), Vladimír Růžička (Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jan Eberle (Beroun), Štěpán Novotný (Kelowna/WHL), Zdeněk Okál (Medicine Hat/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Tomáš Karpov (Moose Jaw/WHL), Radim Valchař (Portland/WHL), Rudolf Červený (Regina/WHL), Andrej Nestrašil (Victoriaville/QMJHL), Roman Maliník (Baie-Comeau/QMJHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL).

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud