10. prosince 2008 • 04:01

Na lavičku Brna usedne Beránek!

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani Vítězslav Lavička, ani Dušan Uhrin mladší, ale Miroslav Beránek se s největší pravděpodobností stane novým koučem 1. FC Brno, desátého celku tabulky. Rozhodnutí by mělo padnout dnes večer.



„O obsazení místa trenéra intenzivně jednáme, definitivum padne ve středu večer, aspoň doufám,“ řekl na včerejší tiskové konferenci spolumajitel klubu Roman Pros.

Podle našich informací měl být po odmítnutí Vítězslavem Lavičkou na řadě Dušan Uhrin mladší. V rozhovoru pro Sport připustil, že Brno jej kontaktovalo, nicméně naznačil, že prioritou pro něj bude zahraničí.

„V našem hledáčku jsou tři jména,“ poodhalil včera něco málo z klubové kuchyně Roman Pros, ale dále už nechtěl žádné spekulace komentovat, natož vyvracet, či potvrzovat.

Jedním z avizovaných měl být Massimo Morales, který si udělal jméno na podzim v Příbrami. Tam odvedl s průměrným týmem kus práce a proslýchá se, že středočeské město už je tomuto Italovi trenérsky malé.

Nejreálněji se tak jeví angažování Miroslava Beránka. Jisté zdroje dokonce hovoří o tom, že bývalý trenér Slavie si už s Brnem „plácl“ a že k doladění zbývají jen formality.

Deníku Sport se podařilo s Miroslavem Beránkem včera spojit, ale trenér se zachoval přesně podle klasického kodexu, platného pro všechny trenéry v pozici jednání o novém angažmá. „Nebudu nic komentovat,“ dala se čekat jeho odpověď, která také zazněla.

Beránek vedle angažmá ve Slavii a u české reprezentace jako asistent Karla Brücknera působil naposledy na jaře v dubajském celku Al Wasl, ale na podzim byl už volným trenérem. Ani on by podle dostupných informací nepohrdl zahraničím, ale brněnská nabídka je momentálně jedinou jasně konkrétní.

Brno začalo sezonu na lavičce s Petrem Uličným, po jeho odvolání povýšil do funkce hlavního kouče asistent Aleš Křeček, jenž vedl mužstvo až do konce podzimu.

V klubu došlo včera rovněž k „odtajnění“ změn ve vedení. „Pan Jarůšek končí ve funkci sportovního ředitele a zůstává předsedou představenstva, pan Bělák přechází dočasně do konce sezony do pozice sportovního ředitele,“ vysvětlil Roman Pros, který si chce jako spolumajitel hlídat dění v klubu jako výkonný ředitel.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud