9. prosince 2008 • 16:51

Hašek k Chovancovi?

TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vedle Jozefa Chovance na sparťanské lavičce Martin Hašek? Není to uzavřené, ale pracuje se na tom. Oba muži už spolu absolvovali první jednání.



Hledá se nový asistent s velkým polem působnosti. Tenhle letenský inzerát už možná brzy nebude třeba. Podle informací Sportu by se mohl ještě do Vánoc objevit po Chovancově boku Martin Hašek.

„Můžu k tomu říct jen tolik, že jsem na tohle téma absolvoval krátký rozhovor s trenérem Chovancem,“ pravil někdejší sparťanský záložník a toho času kouč druholigového Sokolova. „Ale nebyly z něj žádné konkrétní výstupy nebo závěry,“ dodal.

V jakém stadiu tedy námluvy jsou? „V tuto chvíli probíhají intenzivní jednání, nebudeme se však vyjadřovat k žádným jménům,“ tlumočil Tomáš Křivda, tiskový mluvčí klubu, stanovisko AC Sparta Praha.

„Otázku asistenta bychom ale chtěli mít vyřešenu do konce kalendářního roku, aby se mohl připojit k týmu od začátku přípravy,“ doplnil.

Kromě Haška se v kuloárech v poslední době skloňuje jméno Dušana Uhrina juniora, který před pár dny přišel navzdory úspěšným výsledkům o práci v rumunském Temešváru.

Na jeho adresu okamžitě dolétlo několik trenérských nabídek. I z Letné? „Osobně jsem s nikým ze Sparty nemluvil,“ řekl včera Dušan Uhrin mladší.

I proto se aktuálně jeví jako favorit číslo jedna na roli nejbližšího Chovancova spolupracovníka Hašek. Devětatřicetiletý progresivní kouč, který hledá inspiraci především u trenéra Hřebíka, si o pozornost řekl dobrou prací v Sokolově, kde má kontrakt do léta a klub mu nabízí jeho prodloužení.

Co vědí představitelé sokolovského klubu o tom, že na Letné pošilhávají po jejich kouči? „Zatím vůbec nic. Žádná oficiální zpráva k nám nedošla, registrujeme jen spekulace,“ uvedl Vítězslav Hejret, sportovní ředitel FK Baník Sokolov.

A jak by se klubová generalita tvářila na to, kdyby ji Sparta požádala, aby Haška uvolnila? „Jednat musíte vždycky. Ale byla by to pro nás velká ztráta,“ odvětil Hejret.

Návrat Haška do letenské šatny by byl zajímavý i z jiného pohledu. Když na podzim 2005 na Letné vyřadili z kádru Karla Poborského, postižený se nechal slyšet, že celá kabina, v níž tehdy seděli i Blažek, Matušovič či Kisel, stála za ním s výjimkou jednoho hráče. Spekulovalo se o tom, že tímto fotbalistou byl právě Hašek. Ten to odmítal.

To je však historie. Co přinese nejbližší budoucnost?

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud