7. prosince 2008 • 04:00

Změna na trůně boháčů: Vede Lewis Hamilton!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Léta platilo, že nejlépe vydělávajícím sportovcem světa je golfista Tiger Woods (32). Jeho pokladnu by žádný jiný sportovec nedokázal naplnit. V novém roce ovšem dojde ke změně na trůnu: »Tygra« vystřídá "Lew"!



Novým mužem s nejvyššími příjmy se stane sportovec, jenž letos nebyl ani v první desítce: pilot formule 1 Lewis Hamilton (23). Ten si v příštím roce má vydělat v přepočtu přes tři miliardy korun!

Mistr světa Lewis Hamilton
Mistr světa Lewis Hamilton


Podle marketingových expertů se britský pilot stane větší sportovní ikonou než David Beckham. Toho předčí »Lew« co do příjmu v příštím roce dokonce třikrát! Největší balík inkasuje nejen od své stáje McLaren, ale i za reklamy pro firmy Pepsi a Reebok.

PŘEČTĚTE SI:
Hamilton: nejmladší král ›››
Hamilton shrábne tři miliardy ›››
Hamilton: šampion z bubliny ›››

V roce 2009 by si Hamilton měl vydělat každou minutu 238 eur (téměř 6000 korun)!

„Je krásné být bohatý, zejména když pamatuju na doby, kdy jsem neměl ani sto liber na pořádné tenisky,“ vzpomíná pilot. „Ale nejdůležitější to pro mě určitě není. Kdyby mi řekli, že můžu jezdit formuli jedna zadarmo, tak budu jezdit zadarmo,“ tvrdí. „Hlavní je pro mě, že můžu dělat co mě baví. Proto jsem šťastný.“

V čem jsou stejní?

Tvář
Oba jsou tmavé pleti, oba jsou ovšem míšenci. Woods má mix předků, jaký se jen tak nevidí: jeho otec byl napůl afrického a ze čtvrtiny čínského a indiánského původu, matka pak napůl Thajka a ze čtvrtiny Holanďanka a Číňanka. Hamiltonova matka je běloška, otec je původem z Grenady.
Noblesa
U golfu není život bez skandálů a chování na úrovni neobvyklé, ovšem ve světě F1 má maléry spousta Hamiltonových soupeřů: například konkurent v boji o letošní titul Massa se poslední večer sezony opil a vykřikoval: Schumacher je teplouš!
Znamení
Woods se narodil 30. prosince, Hamilton 7. ledna. Oba jsou ve znamení kozoroha. To se vyznačuje praktičtností, zdrženlivostí a vytrvalostí. Kozoroh je ctižádostivý, pilný a trpělivý a v práci bývá velmi úspěšný.

DÁLE ČTĚTE:
Woods: Ze superhvězdy nosičem holí! ›››
Woods bude radit po telefonu ›››
Woods nehraje, tak plodí děti ›››

V čem se liší?


Náboženství
Woods se stal buddhistou, meditací bojuje proti zbytečnému rozčilování na greenech a zlepšuje koncentraci. Hamilton je oddaným křesťanem, na krku nosí křížek. „Víra je pro mě důležitá, talent mám od Boha,“ tvrdí.

Věk
Woods je o devět let starší než třiadvacetiletý Hamilton, jenž se před měsícem stal historicky nejmladším mistrem světa ve formuli 1. Woods ovšem svůj první opravdu velký turnaj (Masters) vyhrál už když mu bylo 22.

Výdělky v roce 2008
1. Tiger Woods
(golf) 1 959 025 000
2. David Beckham
(fotbal) 851 750 000
3. Michael Jordan
(basketbal) 766 575 000
4. Phil Mickelson
(golf) 766 575 000
5. Kimi Räikkönen
(formule 1) 749 540 000

Články odjinud


Články odjinud