6. prosince 2008 • 15:41

Chelios musí na farmu

Autor: fan
TOP VIDEA
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
Sparta jim dodala sílu. Moták: Každý má svou roli, ještě mi to nedochází
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy nehrál na farmě. Ani jedinkrát za pětadvacet sezon v NHL. Premiéru zažije Chris Chelios v šestačtyřiceti letech. Red Wings tam svého veterána poslali, aby se rozehrál po zranění.



Aktuálně nejstarší hráč všech zámořských profesionálních soutěží to přijal s nadhledem. „Už se nemůžu dočkat, až budu zase zpátky na ledě,“ prohlásil v listu Detroit Free Press.

Od začátku sezony totiž nenastoupil ani k jednomu zápasu. Poté, co v létě podepsal další roční kontrakt za 750 tisíc dolarů, si třicátého září v přípravě s Montrealem zlomil pravou holeň. Doteď jen trénoval.

PŘEČTĚTE SI:

Chelios přijde o start NHL
Chelios pokračuje v Detroitu

Chelios se stal nejstarším hráčem AHL ›››

Než zase naskočí do kolotoče NHL a začne přidávat další utkání ke svým stávajícím 1616 startům v lize, potřebuje získat zpátky zápasový rytmus. Jen tak mimochodem při tom už stačil obrátit vzhůru nohama celé Grand Rapids. Město, kde působí záložní celek Detroitu.

V Griffins už měli z prvního týmu zapůjčené i slavné gólmany Josepha a Osgooda nebo drsňáka McCartyho. Ale druhý nejstarší hokejista historie? Američan s nejvíce zápasy v NHL? Živoucí legenda a budoucí člen Síně slávy? To tu ještě nebylo.

„Dole (na farmě) očekávám spoustu zábavy. Doufám, že budu moct hrát co nejvíc minut a zase se do všeho dostanu,“ přál si Chelios, který možná bude nastupovat v jedné obranně s Jakubem Kindlem, jednadvacetiletým českým bekem.

A jakmile se dostane to tempa, zamíří zase do NHL. O tom není třeba diskutovat. I ve svých letech je stále platným hráčem. Navíc Red Wings hlásí krizi obrany, za posledních pět zápasů inkasovali celkem šestnáctkrát. Na to nejsou zvyklí.

Kdo jiný by měl situaci zachránit, když ne Chelios, ztělesněná zkušenost? Vždyť za deset let v klubu ani jedinkrát neskončil sezonu se zápornou bilancí účasti na ledě.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud