6. prosince 2008 • 13:30

Zítka: vedle kotníku došlo i na koleno

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Daniel Zítka už je po operaci, při níž mu lékaři vedle pochroumaného kotníku spravili i koleno. Opora Anderlechtu Brusel se dostala na operační stůl přesně týden po svém zranění v zápase s Denderem.



To po střetu s protihráčem nedohrál. Ve vzdušném souboji si navíc ještě zlomil lýtkovou kost a přišel o dva zuby.

PŘEČTĚTE SI:
Zítka: Ošetřovatelce odjely nohy a já sletěl
Zítka se smiřuje s koncem sezony
Zítka míří na operaci!
VIDEO: Zítka přežil černou komedii
Zítka je zraněn: zlomil si nohu


Nejvíce práce daly v pátek lékařům přetrhané vazy v kotníku. "Vazy mi sešili dohromady, můžu pomalu začít rehabilitovat," ohlásil na svých webových stránkách Zítka. Podle deníku Sportwereld se třiatřicetiletý brankář podrobil i menší operaci kolena. "Jenom mi ho vyčistili," dodal Zítka. Jeho absence se odhaduje na čtyři až šest měsíců.

Z tříčlenné české enklávy v Bruselu je nyní zcela zdráv jen záložník Jan Polák. Na marodce je totiž stále i Stanislav Vlček, který pro poranění lýtkového svalu zmešká už druhý zápas za sebou.

Vlček sice původní odhady na třítýdenní pauzu zlehčoval, páteční vyšetření na ultrazvuku jej ale vyvedlo z omylu. Poraněný sval se podle belgických médií v podstatě ještě ani nezačal hojit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud