3. prosince 2008 • 22:36

Baroš penaltou zajistil postup Turků

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Český fotbalista Milan Baroš překonal z penalty svého reprezentačního kolegu Jaroslava Drobného z Herthy Berlín a zajistil tak Galatasarayi Istanbul postup do jarní fáze Poháru UEFA.



Účast ve 3. kole si dnes vybojovali i fotbalisté Udine, Standardu Lutych, Twente a Metalistu Charkov.

 

 

Galatasarayi se v posledních zápasech herně tolik nedařilo, i kvůli tomu se začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Michaela Skibbeho. Dnes však turecký celek od začátku obraně Herthy zatápěl.

Již po dvanácti minutách hry se aktivní Baroš ocitl ve velké šanci, ovšem obklíčen obránci a brankářem Drobným se zamotal do kliček a nedostal se ani ke střele. O chvíli později pak Lincolnovu střelu zpoza vápna Drobný skvěle vyrazil.

Reprezentační brankář si pak stejně dobře vedl v duelu s Barošem, když si bez problémů poradil s ranou z 25 metrů a v závěru první půle lapil svému reprezentačnímu kolegovi nebezpečnou ránu k tyči.

Po změně stran však již další český souboj skončil triumfem Baroše. Kewell vybojoval pokutový kop, míč si vzal Baroš a nedal Drobnému šanci. Zaznamenal tak svou čtvrtou branku v letošním Poháru UEFA a mezi střelci se posunul hned za pětigólové Gomeze ze Stuttgartu, Vágnera Loveho z CSKA Moskva a Zé Meyonga z Bragy.

Když Baroš v 84. minutě střídal, sklidil od početné skupinky tureckých fanoušků vřelý potlesk za aktivní výkon.

Galatasaray již náskok udržel a zajistil si minimálně druhé místo ve skupině. Naopak Hertha, jejímž nejlepším hráčem byl Drobný, musí v posledním duelu porazil řecký Olympiakos, který dnes brankou tři minuty před koncem prohrál s Metalistem Charkov. Ukrajinci se stali druhým postupujícím ze skupiny B.

Ve skupině A se k již postupujícímu Manchesteru City přidalo nizozemské Twente Enschede, které doma vyhrálo nad Schalke. Favorizovaní Němci tak ve svých čtyřech zápasech získali překvapivě jen čtyři body a postup již nemají ve svých rukou.

Již totiž nemohou získat žádné body a musejí tak doufat, že Santander v posledním duelu nevyhraje nad Manchesterem či Paris St. Germain nad Twente.

Stoprocentně úspěšní zůstávají hráči belgického šampiona Standardu Lutych, kteří i ve svém třetím zápase bodovali naplno, když doma porazili italskou Sampdorii Janov 3:0. Všechny tři branky zaznamenali v první půli a po výhře se přiblížili prvenství ve skupině a jasný postup.

Blízko k postupu měl i moskevský Spartak, v závěru zápasu s Nijmegenem však dvakrát inkasoval a po porážce 1:2 bude muset bodovat v závěrečném zápase skupiny na hřišti anglického Tottenhamu, aby měl naději na účast ve 3. kole.

Spartak měl povedený vstup do zápasu, už po sto sekundách hry se z gólu radoval Kovalčuk. Svěřenci trenéra Michaela Laudrupa pak svůj náskok bránili, což se jim dlouho i bez distancovaného českého reprezentanta Radoslava Kováče dařilo.

Jenže šest minut před koncem obrana dirigovaná jiným českým obráncem Martinem Jiránkem neuhlídala střídajícího Van Beukeringa, který srovnal a sebral tak Spartaku postupovou jistotu. Za další tři minuty navíc Schöne přidal druhý gól Nijmegenu a vrátil nizozemský tým do boje o postup.

Nijmegen i Spartak mají po třech odehraných zápasech shodně tři body a o třetí postupové příčce rozhodnou až závěrečné duely ve skupině. V nich Nijmegen přivítá již jistého účastníka jarních bojů Udine a Spartak zavítá na hřiště Tottenhamu, kterému k postupu stačí bod.

Výsledky:
Skupina A:

Manchester City - Paris St. Germain 0:0
Rozhodčí: Duarte Paixao (Port.).
Twente - Schalke 2:1 (1:0)
Branky: 3. Wielaert, 55. Perez - 77. Asamoah. Rozhodčí: Cahir (Tur.).

Skupina B:
Hertha Berlín - Galatasaray 0:1 (0:0)

Branka: 69. Baroš z pen. Rozhodčí: Rizzoli (It.).
Metalist Charkov - Olympiakos Pireus 1:0 (0:0)
Branka: 87. Edmar. Rozhodčí: Collum (Skot.).

Skupina C:
Standard Lutych - Sampdoria Janov 3:0
(3:0)
Branky: 23. De Camargo, 35. Onyewu, 43. Jovanovič. Rozhodčí: Chapron (Fr.).
FC Sevilla - Partizan Bělehrad 3:0 (1:0)
Branky: 32. z pen. a 73. Fabiano, 46. Renato. Rozhodčí: Hriňák (SR).

Skupina D:
Udine - Dinamo Záhřeb 2:1
(1:0)
Branky: 5. Quagliarella, 79. Obodo - 90.+3 Biščan. Rozhodčí: Yefet (Izr.).
Spartak Moskva - Nijmegen 1:2 (1:0)
Branky: 2. Kovalčuk - 84. Van Beukering, 87. Schöne. Rozhodčí: Vollquartz (Dán.).

 

 

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud