1. prosince 2008 • 16:09

Sýkora zveřejnil nominaci na MS

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenačtyřicet hokejistů zařadil trenér Marek Sýkora do širší nominace reprezentačního týmu juniorů pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě.



Závěrečné soustředění začne v neděli 7. prosince v Praze-Letňanech, šestnáct zámořských krajánků se ale k týmu připojí až o týden později na soustředění v Bramptonu.

"Čeká nás několik etap přípravy. V Letňanech připravíme regenerační i takzvané oživovací tréninky, zahrajeme si i proti juniorům Slavie. Hlavní porce pak přijde v Bramptonu," uvedl Sýkora pro internetový server hokej.cz. V zámoří se chce zaměřit společně se svým asistentem Zdeňkem Motákem zejména na adaptaci na hru na užším kluzišti.

Z domácí soutěže mají v nominaci největší zastoupení Vítkovice, za které hraje sedm pozvaných hráčů. V seniorské extralize pravidelně nastupují obránci Jiří Jebavý, Tomáš Voráček, Jakub Kania a útočníci Vladimír Růžička, Ondřej Roman, Petr Strapáč, Tomáš Kubalík, Roman Vlach a Lukáš Radil. V kádrech A-týmů jsou i brankáři Dominik Furch a Jakub Sedláček.

Současně s kempem bude sice seniorská extraliga pokračovat, ale Sýkora předpokládá, že bude mít nominované hráče k dispozici. Stejně jako hokejisty působící v první lize. "Byl jsem informován, že existuje smlouva mezi APK a svazem o uvolňování hráčů pro potřeby reprezentace. Takže se všemi počítám hned na úvodní kemp," řekl Sýkora.

První redukci kádru společně s asistentem Motákem udělají před odletem do zámoří. Tam se k týmu připojí i trojice Tomáš Kundrátek, Jan Piskáček a Tomáš Knotek, kteří odešli za Atlantik bez souhlasu svých mateřských klubů Třince respektive Kladna. Zástupci obou klubů ale nakonec případný start hráčů na šampionátu povolili.

Konečná nominace české reprezentace bude oznámena 23. prosince po přípravném zápase proti Švédsku. Úvodní utkání na MSJ čeká Česko o tři dny později, kdy se utká s obránci titulu z Kanady.

Širší nominace:
Brankáři:
Tomáš Vošvrda (Vítkovice), Dominik Furch (Slavia Praha), Jakub Sedláček (Zlín),
obránci: Radko Gudas, Robin Malý (oba Beroun), Jiří Jebavý (Slavia Praha), Tomáš Voráček (Vítkovice), Martin Havran (Třebíč), Michal Kempný (Kometa Brno), Martin Mazanec (Chomutov), Matěj Stříteský (Most), Jakub Kania (Třinec), Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), David Štich (Saint John/QMJHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Vladimír Roth (London/OHL), Tomáš Kundrátek (Medicine Hat/WHL),
útočníci: Roman Szturc, Petr Strapáč, Ondřej Šedivý, Ondřej Roman, Jan Káňa (všichni Vítkovice), Vladimír Růžička (Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Roman Vlach (Zlín), Jan Eberle (Beroun), Robert Říčka (Havířov), Lukáš Radil (Pardubice), Robin Hanzl (Ústí n.L.), Adam Kotrba (Ml. Boleslav), Štěpán Novotný (Kelowna/WHL), Zdeněk Okál (Medicine Hat/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Tomáš Karpov (Moose Jaw/WHL), Radim Valchař (Portland/WHL), Rudolf Červený (Regina/WHL), Andrej Nestrašil (Victoriaville/QMJHL), Roman Maliník (Baie-Comeau/QMJHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL).

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud