Karel Häring
30. listopadu 2008 • 04:00

Petr Čech se zastal Gallase

TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaného zastání se dostalo Williamu Gallasovi, obránci Arsenalu, před dnešní velkou londýnskou bitvou s Chelsea. Kdo našel pochopení pro muže, který svými slovy prohloubil krizi „kanonýrů“? Brankář Petr Čech!



Ti dva spolu strávili dvě sezony na Stamford Bridge. Mimo jiné se výrazně podíleli na rekordu neprůstřelnosti ze sezony 2004/2005. „Hráli jsme spolu a znám ho velmi dobře. Pokud to řekl, tak je to pravda,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro anglická média Petr Čech.

Pochopitelně, česká reprezentační jednička se vyjadřovala k prohlášení týkající se situaci v Arsenalu, nikoliv Gallasově obvinění, že Chelsea jsou lháři. Zkušený bek před deseti dny podrobil kritice atmosféru v kabině Arsenalu a obvinil mladší spoluhráče z lehkovážnosti a vyvolávání hádek.

Dále čtěte:
Gallas už není kapitán, nahradí ho Fabregas >>>
Stal se Gallas vyděděncem? >>>


Gólman Čech je přesvědčen, že jeho někdejší parťák musel být hodně frustrovaný, když zveřejnil detaily z kabiny, zároveň ale dodal, že tento krok nebyl šťastný.

„William je výborný kluk a je fotbalu oddaný. Nesouhlasím s tím, aby hráči zveřejňovali to, o čem se baví v kabině. Ale musel z toho být hodně frustrovaný, když o tom chtěl mluvit veřejně,“ snažil se Čech najít pochopení pro Gallasovy pohnutky.

„On vždy říká, co si myslí. A to je důvod, proč se na něj lidé dívají jinak. Když mluví, hovoří od srdce.“

Přestože se jedenatřicetiletému Francouzi dostalo zastání od dnešního protivníka, od fanoušků „blues“ nic podobného čekat nemůže poté, co před utkáním prohlásil, že v Chelsea jsou lháři, v narážce na způsob jednání vedení klubu před jeho odchodem ze Stamford Bridge.

Když se dnes v okolí stadionu bude od 16. hodiny místního času ozývat bučení, znamená to jediné. U míče je Gallas...

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud