28. listopadu 2008 • 15:01

Vokoun nedochytal, trápí se

Autor: zej
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad jen doma, když je s rodinou, se vyloudí na jeho tváři úsměv. Jinak gólman Tomáš Vokoun, druhý nejlépe placený hráč Floridy, zažívá chmurné časy.



Ve středečním utkání s New Jersey pustil v první třetině z dvanácti střel dva góly a poté ho trenér stáhl ze hry.

Tomáš Vokoun
Zápasy 16
Výhry 5
Úspěšnost
91,1
Průměr 3,01
Plat 5,5 milionu dolarů


A co víc, jeho americký náhradník Craig Anderson potom zazářil, v základní hrací době nepustil žádný gól. Devils nakonec vyhráli v nastavení, přesto byl druhý brankář oslavován jako hrdina. Důvod, proč kouč odvelel Vokouna na střídačku, byl jasný. Nepříliš přesvědčivý výkon nejen českého brankáře, ale celého mužstva.

Video: Nejtrapnější vlastňák NHL >>>

„Myslím si, že to pro mě bylo docela jednoduché rozhodnutí,“ uvedl Pete DeBoer. „Nelíbil se mi ani jeden z těch gólů, které dostal. Ani se mi nezdál celý herní projev týmu, takže jsem mu potřeboval dát nějaký impuls.“

Jokinen se zranil po nárazu na mantinel >>>

A byl to dobrý impuls! I když se projevil až v závěru... Vždyť Florida vyrovnala dvěma góly v závěrečných třech minutách! Nakonec ale padla v nastavení a v NHL zůstává nejhorším mužstvem.
Craig Anderson
Zápasy 8
Výhry 3
Úspěšnost 94,2
Průměr 2,01
Plat 575 tisíc dolarů
Vokoun zatím rozhodně nechytá, jak by si představoval. Nastoupil k šestnácti zápasům, z nichž tým vyhrál pouze pět. Což ho velmi drásá. Procentuální úspěšnost rovněž není úchvatná – 91,1 procent. V tomto ohledu je jeho náhradník Anderson lepší (94,2 procent) a zdá se, že v dalším utkání (dnes doma s NY Rangers) dostane v brance přednost.

Nezastavitelný Eliáš táhne Davils >>>


Zdánlivě to připomíná situaci před třemi lety v Nashvillu, kde Vokoun rovněž neměl ideální sezonu a na záda mu pořádně šlapal náhradník Chris Mason. Dokonce se v jednu chvíli zpochybňovala Vokounova pozice jasné jedničky.
Jak to bude teď vypadat v týmu Panthers?


Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud