27. listopadu 2008 • 13:49

Masopust mění program MS v Liberci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oslavy masopustu v Německu změnily program mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci. Kvůli masopustnímu reji se posunula finále v běžeckém sprintu mužů i žen z 23. na 24. února.



O přeložení závodů požádala pořadatele německá televize ARD. Novinářům to dnes řekl sportovní ředitel mistrovství světa Michal Lamplot.

"Masopustní oslavy jsou v Německu velmi populární, ARD z nich vysílá přenosy a měla by problém najít ve svém vysílání volné místo pro mistrovství světa. ARD jsme vyšli vstříc. Chceme, aby sledovanost mistrovství světa byla co nejvyšší," vysvětlil Lamplot.

Neumannová couvla před masopustem ›››

Německý masopust přiměl pořadatele k pozastavení prodeje vstupenek a musí se také upřesnit oficiální dokumenty k mistrovství světa. Přeložení závodů však neznamená, že by program jednoho ze soutěžních dnů zchudl.

V úterý 24. února, kdy se přeložené sprinty uskuteční, počítali pořadatelé původně s volným dnem. Přesunou ho na pondělí 23. února, kdy Německo žije masopustními oslavami.

Masopust jako období zabijaček, zábav a tanečních rejů začíná 7. ledna po svátku Tří králů. Vrcholí šest týdnů před Velikonocemi, což v příštím roce termínově koliduje právě s běžeckými sprinty na mistrovství světa.

Liberecký šampionát se koná od 18. února do 1. března. Zatím se přihlásilo 57 zemí. Figurují mezi nimi i exotické týmy z Trinidadu a Tobaga, Brazílie nebo Peru. Skokanská část mistrovství světa proběhne na můstcích pod Ještědem, běžecká v areálu ve Vesci.

Články odjinud


Články odjinud