24. listopadu 2008 • 13:21

Křečkova pracovna: letadlo

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Letecká“ mise trenéra Aleše Křečka se Brnu vyplatila. Jeho návrat domů z kvalifikace '19' na Kypru na odkoučování ligového zápasu proti Zlínu přinesl tříbodovou výhru, hurónský zpěv v šatně, ale i trenérova víčka, padající únavou.



Jak by ne. V sobotu večer sedl do letadla v Larnace, ráno přistál v Praze. Autem přijel do Brna, byl s týmem na rozcvičce i závěrečné přípravě, odkoučoval utkání a spěchal na letiště.

Ale do Budapešti. Odlet 23.10, přílet do Larnaky 3.10. „Je to pro mě hodně hektické, ale přineslo to úspěch,“ říkal na tiskové konferenci a spěchal k automobilu, který ho vezl na maďarské letiště.

V sobotu vedl při remíze 1:1 českou „devatenáctku“ proti Kypru, v neděli v lize Brno a v pondělí jej čeká Dánsko. „Jako pracovnu jsem měl letadlo. Když jsem letěl do Prahy, přemýšlel jsem o zápase se Zlínem. Teď zase přehodím výhybku na mladé,“ usmíval se.

PŘEČTĚTE SI:
Brno bez problémů porazilo Zlín›››
SOUHRN UTKÁNÍ 15. KOLA›››

V hlavě se mu ale honily myšlenky i na Brno. „Taky budu muset přemýšlet, co se najednou tak zlomilo, že jsme vyhráli. V trénincích se zase tak moc nezměnilo. Pořád jsem nabádal hráče k poctivosti, pokoře a maximálnímu výkonu,“ dumal Křeček.

Do sestavy však nasadil dva hráče, kteří byli dlouho na marodce - Dvorníka a Kalivodu. „Dvorník hrál na stoperu spolehlivě, nahradil distancovaného Trousila, na Kalivodovi je v záloze znát dlouhý herní výpadek. Ale je dobře, že oba naskočili do hry,“ lebedil si brněnský kouč.

Na lavičce naopak zůstal Marek Heinz. „Sestavu jsme řešili hned v úterý po Teplicích, pak jsme ji jen dolaďovali,“ měl Křeček jasno už dříve.

To ve Zlíně nemají k radosti sebemenší důvod. Jednak vyhráli jejich největší protivníci v boji o úprk ze dna tabulky Žižkov a Kladno, jednak podali svěřenci trenéra v Brně špatný výkon. „Málokdy je v lize vidět tak ustrašený a mdlý výkon, jaký jsme předvedli my v prvních dvaceti pěti minutách,“ nebral si servítky Stanislav Levý.

Jaký rozdíl oproti minulému kolu, kdy Zlín v deseti doma urval bod s Olomoucí. „To je ta hodina a půl cesty v autobuse,“ naznačil zkušený kouč, že jeho tým je venku o hodně slabší než na vlastním stadionu.

Skoro všichni aktéři duelu se shodli, že klíčovým momentem se stala Lejsalem chycená penalta Vyskočilovi. Trenér Levý ale svůj názor ještě rozšířil: „Těžko odhadnout. Pokud bychom vyrovnali, museli bychom pak stejně přidat na výkonu, jinak by nás body zase minuly.“

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud