23. listopadu 2008 • 20:21

Příznivce Baníku hlídaly stovky policistů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na několik stovek příznivců fotbalistů Ostravy, kteří dnes doprovázeli Baník na ligové utkání do Olomouce, dohlíželo ve městě 400 policistů a strážníků. K dispozici měli i vodní dělo.



Mluvčí policie Jiří Brada ČTK řekl, že k žádným závažným incidentům nedošlo.

"Během zápasu byl před jednou restaurací napaden fanoušek Sigmy údajně příznivci Baníku. Policie u toho ale nebyla. Muž byl odvezen s otřesem mozku do fakultní nemocnice," uvedl Brada.

Sudího Kociána postihla nevolnost >>>

V ochozech stadionu bylo 150 pořadatelů, z nichž třetina dohlížela jen na severní tribunu obsazenou fanoušky Baníku. "Měli jsme v provozu i nové monitorovací zařízení s vysokým rozlišením," řekl ČTK bezpečnostní technik olomoucké Sigmy Milan Zapletal.

Ostrava padla v Olomouci >>>

Důvodem zesílených bezpečnostních opatření byla špatná pověst fanoušků, kteří v březnu v Olomouci zapalovali na Andrově stadionu sedačky a reklamní panely.

Psotka: Naše vítězství je hodně šťastné >>>

Poškodili i ochranné sítě a toalety. Manažer klubu Martin Rak tehdy spočítal škodu na 200.000 korun. Policisté zaznamenali v březnu v olomouckých ulicích pět trestných činů a osm přestupků. Dva policisté byli napadeni

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud