23. listopadu 2008 • 17:21

Tobiáš: Po vstřeleném gólu jsme excelovali

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

České Budějovice porazily Liberec 2:0 a znovu ukázaly, že se jim mimořádně daří především v druhých poločasech. V dnešním duelu se krátce po pauze dvakrát trefil Petr Benát.



"Tohle už není náhoda, ale rozhodně nemohu říct, že by to byl scénář. Pomáhají nám střídající hráči Hudson a Stráský, kteří zvednou agresivitu.

Myslím, že často je to o psychice. Vidíme, že jsme přežili první půli a po vstřeleném gólu se začnou hráči chovat jinak," snažil se domácí kouč Pavel Tobiáš vysvětlit silné druhé poločasy Dynama, na které doplatila i pražská Slavia.

Benát sestřelil Liberec >>>


Tobiáš byl rád, že jeho tým v první půli neinkasoval. "Bylo štěstí, že Liberec nevstřelil první gól. Přiznávám, že jsem v závěru už čekal na poločasový hvizd. V druhém poločase jsme po vstřeleném gólu v určitých fázích excelovali. Liberec ale ukázal obrovskou kombinační sílu a o to víc nás těší, že jsme zápas s tak kvalitním soupeřem zvládli," pochvaloval si.

Jihočeši se posunuli do klidnějšího středu tabulky, v polovině sezony mají 18 bodů. "Ty dnešní body ale nejsou definitivní, potřebujeme uhrát další, protože týmy za námi, Kladno a Žižkov, také bodují. Klíčové utkání bude za týden na Bohemce," dodal Tobiáš.

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

Liberecký kouč Ladislav Škorpil litoval, že jeho tým nevyužil převahu z první půle. "Odehráli jsme kvalitní poločas, který měl jednu vadu - když už jsme se dostali k možnému ohrožení branky, nebyli jsme v pravý čas na pravém místě. Scházela tomu intuice a předvídavost," posteskl si Škorpil.

"Začátek druhé půle vyšel domácím, my jsme nebyli schopni se dostat k balonu, abychom pokračovali v tom, čím jsme se prezentovali v úvodu. Jeden gól padl přes nějakou teč. Měl jsem pocit, že míč jde bůhvíkam a najednou byl v bráně. Pak přišla penalta a to se těžko otáčí, protože domácí tým se zvedl do vyšších obrátek," dodal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud