23. listopadu 2008 • 16:50

Brno bez problémů porazilo Zlín

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spasitel Brna nosí jméno Tomáš Došek. Dvě branky tohoto útočníka nasměrovaly tápající tým k vítězství nad Zlínem a tím i ukončení šestizápasového čekání na tři body.



První výhru tak mohl slavit trenér Aleš Křeček, naopak Stanislav Levý musí na podobnou radost stále čekat. Navíc na posledním, místě tabulky.

Cesta k vítězství a posílení sebevědomí po zpackaném podzimu nebyla pro Brno nijak snadná. Vedle střelce dvou branek k ní hodně pomohl gólman Lejsal, který za stavu 1:0 chytil penaltu Vyskočila. „To byl klíčový duel zápasu, ne moje branky,“ chtěl nechat Došek hlavní slávu za vítězství na svém brankáři.

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

Průměrný zápas okořenila Střeštíkova střelecká lahůdka deset minut před koncem. Na jeho ránu ze 30 metrů Baránek ani nezareagoval a míč se od břevna odrazil do sítě.

Brno začalo mírným náporem, z něhož ale vytěžilo po čtvrthodině pouze Švejnohovu hlavičku těsně vedle po Poláchově standardní situaci. Dalo však první gól, který přišel v momentě, kdy jeho hra začala vinou nepřesností upadat. Z levé strany přišel centr Liry, obrana Zlína podcenila bránění Vrány, který přiťukl míč Doškovi, jenž tváří v tvář nedal Baránkovi šanci.

Levý: Takto se o ligu hrát nedá >>>


Brno ale vedoucí branka nenastartovala k většímu klidu a tím pádem líbivější hře. Zlín začal útočit a na hrotu zlobil především rychlonohý Žůrek. Ten také ve 35. minutě utekl Živnému, jehož skluz přišel pozdě a pískala se penalta. Vyskočil s ní ovšem naložil bídně, Lejsal jeho střelu chytil. „Kopl jsem ji hodně k tyči, ale Lejsi po tom dobře šel,“ smutnil neúspěšný střelec, který nezopakoval penaltovou trefu proti Baníku. „Tady se zlomil zápas,“ přitakal Žůrek

Zlín se tak vlastní vinou dostal do útlumu, který ještě prohloubila další chyba obrany krátce po přestávce. Rohový kop Kalivody do malého vápna nezachytili ani stoperští habáni a gólman míč jen přizvedl. Jenže pouze ke kopačce Doška, jehož druhá trefa patřila do kategorie snadných.

Hosté pak museli otevřít hru, do zakončení se cpal Kroupa i Žůrek, střelami párkrát zazlobil Šmahaj, ovšem Lejsal potvrzoval, že snad jako jediný Brňan má v tomto období velkou formu.

1. FC Brno - FC Tescoma Zlín 3:0 (1:0)
Branky: 23. a 52. T. Došek, 81. Střeštík. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Gallo. ŽK: Bača, Žůrek (oba Zlín). Diváci: 1150.

Sestavy:

Brno: Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Živný, Čoupek - Kalivoda (61. Kuncl), Polách, Střeštík, Lira - T. Došek (90. Urban), Vrána (77. Baláž). Trenér: Křeček.
Zlín: Baránek - Čelůstka (29. Kroupa), Kroča, Zbožínek, Pazdera - Malcharek, Šmahaj (80. Malár), Zúbek, Bača, Vyskočil - Žůrek. Trenér: Levý


Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud