23. listopadu 2008 • 16:29

Kladno si doma poradilo s Plzní

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Pošesté v řadě udrželi kladenští fotbalisté na svém hřišti neporazitelnost. V utkání 15. kola porazili Viktorii Plzeň 1:0 a v tabulce znovu poskočili na 14. místo před Žižkov.



Vítězný gól středočeského mužstva vstřelil při svém prvním kontaktu s míčem střídající Šisler, pro kterého to byl vůbec premiérový gól v lize. Pro hosty to byla první prohra pod trenérem Pavlem Vrbou.

Hřídel: Na své mužstvo jsem hrdý >>>

Zimní mrazivé počasí příliš lidí na fotbal v Kladně netáhlo. Těžký terén se zřejmě podepsal i na soupisce obou mužstev, na kterých krátce před utkáním došlo k náhlým změnám - v domácí brance místo zraněného Pavlíka nastoupil letos poprvé Kostolanský, v plzeňské středové řadě zase Hochmeister nahradil ofenzivněji laděného Krbečka.

Pavel Vrba Plzeń k bodům nedovedl
Pavel Vrba Plzeń k bodům nedovedl


Na to, v jakých podmínkách se hrálo, měl zápas poměrně svižné tempo. Hosté sice působili aktivněji, ale v šestnáctkách byli důraznější Kladenští. Už v desáté minutě Procházka z několika kroků překopl branku, Bartošovu střelu vyrážel Ticháček.

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

Až pak se dostali do hry hosté, ale sami se připravili o lepší koncovku a pokaždé u toho byl "náhradník" Hochmeister: nejprve před brankou nešťastně zastavil ránu Petržely a zanedlouho se sám nedokázal zorientovat v šanci, do níž se dostal po signálu z trestného kopu.

Také po pauze měli šanci jako první domácí, ale Šilhan nedokázal v 50. minutě využít Halamovo zaváhání na pravé straně a svoji střelu poslal pouze do Ticháčka. Připomněli se i hosté, ale Hajník na poslední chvíli Petrželovi míč v průniku do šestnáctky ukopnul.

Jenže pak hosté v této sezoně již poněkolikáté propadli na své pravé straně, kam se rozběhl střídající Šisler a jeho rána z rohu šestnáctky zapadla ke vzdálené tyči za záda šokovaného Ticháčka. Kladenský záložník byl v té době na hřišti necelé dvě minuty a byl to jeho vůbec první kontakt s míčem.

Hosté pak přece jen přidali, jenže do sevřeného kladenského obranného bloku se jen těžko dostávali, výjimkou byly nepřehledné standardky. Jejich příznivci už v závěru jen smutně přihlíželi ofenzivnímu tápání a najednou měli mnohem horší náladu, než když v poločase házeli sněhové koule na hokejisty Slavie Praha, kteří přijeli k extraligovému duelu do vedlejší hokejové arény. A mohli být rádi, že domácí nevyužili další brejkové šance, kterou nedotáhnul osamocený Strnad.

SK Kladno - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 62. Šisler. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Procházka, Strnad - Navrátil. Diváci: 1680.

Sestavy:
Kladno: Kostolanský - Procházka, Beneš, Gross, Hajník - Bartoš, Herzán (80. Dubský), Strnad, Szabo, Smutný (60. Šisler) - Šilhan (84. Zachariáš). Trenér: Hřídel.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Halama, Navrátil, Jiráček (73. Smola) - Petržela (83. Varadi), Rada, Hochmeister, Kolář - Tatanašvili (46. Mlika), Rezek. Trenér: Vrba.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud