Richard Šíma
23. listopadu 2008 • 18:50

Ostrava padla v Olomouci

TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Vynikající zápas nabídl včerejší duel olomoucké Sigmy s Baníkem Ostrava. Hosté promarnili několik gólových šancí, dali si vlastní gól, domácí dřeli nadoraz a vyhráli 2:1.



Baník tak prohrál poprvé od šestého kola, olomoucká série neporazitelnosti je už sedmizápasová.

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

Byl to zápas, jakých česká liga mnoho nevidí. Fantastická kulisa, maximální nasazení a k tomu celá řada gólových šancí. Více jich měl Baník, ale Olomouc měla v bráně Drobisze, který zejména ve druhé půli i s pomocí břevna všemu složitému odolal.

Příznivce Baníku hlídalo 400 policistů >>>


Hanáci začali zápas šťastně. Heidenreich odcentroval míč do olomoucké šestnáctky, kam nabíhal Ordoš. Ten se ale k míči nedostal, jenomže za Bučkova záda poslal míč hlavou ostravský stoper Bolf.

Psotka: Naše vítězství je hodně šťastné >>>

„Už ani přesně nevím, jak ta situace vypadala. Měl jsem tam s Ordošem nějaký kontakt, který mě trochu rozhodil, ale i tak jsem měl tu situaci lépe vyhodnotit,“ pravil Bolf po utkání. „Chtěl jsem ten míč odehrát na roh, špatně jsem ho ale trefil a skončilo to v brance,“ doplnil ostravský obránce.

Hostující Střihavka v souboji s Hořavou
Hostující Střihavka v souboji s Hořavou


Baník zvýšil obrátky. „Začali jsme hrát podle mých představ a v tu chvíli jsme domácí celek přehrávali,“ řekl Karel Večeřa, trenér Baníku. Vyrovnání přišlo záhy.

Otepka poslal Svěrkošovi míč za obranu a ostravský útočník nedal Drobiszovi sebemenší šanci. Vzápětí mohl poslat Baník do vedení Lička, Drobisz jeho ránu vyrazil. A stejně skvěle zasáhl proti Svěrkošově teči Ličkova centru.

Ani po přestávce tempo hry neupadlo. Svěrkoš po parádní individuální akci minul, na druhé straně hlavičkoval Hubník zblízka nad. Do tlaku se dostávala Ostrava, gól vstřelila Olomouc.

„Měli jsme v těch fázích štěstí a musím přiznat, že zápasu by remíza slušela. I přesto, že jsme podali velmi dobrý výkon, bylo naše vítězství šťastné,“ řekl olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Sudího Kociána postihla nevolnost >>>

V 61. minutě poslal Svěrkoš do další šance Střihavku, ten napálil míč do břevna. Za sedm minut zahrávala Sigma roh, Melinho našel Komárkovu hlavu a Buček byl krátký.

Ještě několikrát mohl Baník vyrovnat. Svěrkošův přímý kop ale Drobisz chytil a v 86. minutě vychytal i Střihavku, který se před ním ocitl úplně sám.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 13. vlastní Bolf, 68. Komárek - 26. Svěrkoš. Rozhodčí: Kocián (46. Adam) - Košec, Tauber. ŽK: Ordoš, Šuškavčevič - Bolf, Svěrkoš. Diváci: 9156.

Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Hořava (90. Hudec) - Janotka (90. Pospíšil), Melinho, Hubník (79. Štěpán) - Ordoš. Trenér: Psotka.
Ostrava: Buček - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Lička (71. Zeher), Galásek, Otepka, Mičola (63. Rajtoral) - Svěrkoš, Střihavka. Trenér: Večeřa.




Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud