23. listopadu 2008 • 12:03

Ščasný se dočkal první výhry

Autor: Marek Bílek
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Třetí trenér = třetí vítězství. Žižkov zatím na podzim slavil tři výhry a pokaždé to bylo pod jiným koučem. Po Stanislavu Grigovi a Josefu Csaplárovi se dočkal úspěchu i Zdeněk Ščasný, jeho tým porazil Příbram 2:0.



Žádná velká podívaná se čekat nedala. Na žižkovském hřišti ležel udusaný sníh a pod ním se trávník postupně měnil v bahno. Ale vzhledem k daným podmínkám ještě oba týmy odehrály utkání se ctí.

Na Viktorii bylo od začátku vidět, jak moc touží po tříbodovém zisku, přece jenom týmu patřilo před výkopem poslední místo ligové tabulky. Navíc hosté brzy přišli o klíčového hráče. Při jednom z hlavičkových soubojů dostal úder do hlavy kapitán a nejlepší střelec Daniel Huňa, který musel střídat. „Měl rozostřené vidění, asi utrpěl lehký otřes mozku,“ sdělil kondiční trenér Příbrami Jiří Ryba.

Richard Kalod hlavičkuje s Martinem Müllerem
Richard Kalod hlavičkuje s Martinem Müllerem


Než si Příbram pořádně zvykla na zasněžený terén a Huňovu absenci, už ji domácí výběr válcoval. Nejprve trefi l po standardní situaci ze slušné pozice Procházka břevno. Potom Vozábalovu střelu, která mířila do branky, zastavil nechtěně spoluhráč Kalod.

Oba týmy věděly, že na těžkém terénu povede k úspěchu jednoduchost. A tu ukázali Žižkovští za pomoci příbramského Müllera. Bartalského dlouhý výkop zkušený stoper hostů špatně odhadl, míč jej přeskočil, s čímž trochu počítal Švancara.
Hlasy trenérů
Zdeněk Ščasný ( Žižkov):
Soupeř má výtečně organizovanou hru, rychlý přechod do útoku a výtečnou fyzičku, takže jsme zkusili hrát co nejvíc nátlakově a držet míč vepředu. Ve druhém poločase nás Příbram začala přehrávat, ale zvládli jsme to."

Masimo Morales (Příbram
):
"Už jsem trénoval v mnoha zemích a v žádné z nich by se tento zápas asi nenechal odehrát. Celý týden jsme se chystali na normální podmínky, čekali jsme, že v takovém případě to rozhodčí odloží. Těžko se to komentuje jako fotbalový zápas, protože měl s fotbalem pramálo společného."



Útočník se tím pádem dostal za obranu Příbrami a prostřelil gólmana Slavíka. „Nechtěl jsem na tom terénu nic vymýšlet,“ vysvětloval Petr Švancara, proč se rozhodl k této variantě zakončení.

Stejný hráč se podílel i na druhém úspěchu. Po přestávce posadil roh přesně na hlavu Kaloda, jehož nikdo na vzdálenější tyči nehlídal. Viktoria vedla 2:0 a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto.

Příbram na Žižkově procitla až v závěru. Poprvé vystřelila na branku v 75. minutě, pak ještě vypálil slušně Tarczal, ale Bartalský zasáhl výborně. „Věděli jsme, že cesta k úspěchu povede přes nátlakovou hru a díky tomu jsme utkání zvládli,“ těšilo trenéra Žižkova Zdeňka Ščasného.

Viktoria Žižkov - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 25. Švancara, 62. Kalod. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Hojsík. ŽK: Procházka, Vozábal, Stracený - De Oliveira, Tshiabola. Diváci: 2420.

Žižkov: Bartalský - Kučera, Pilař, Gabriel, Xavier - Stracený (61. Vukadinovič), Procházka, Vozábal (81. Besta), Koukal - Kalod (86. Bukač), Švancara. Trenér: Ščasný.
Příbram: Slavík - Tshiabola, Müller, Nohýnek (32. Štochl), Pleško - Klesa, Tarczal, Borek, Tomašák (58. Fantiš) - Huňa (12. Costa), De Oliveira. Trenér: Morales.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud