21. listopadu 2008 • 19:53

Budějovice už nejsou poslední

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tak tohle bylo zatraceně důležité vítězství. Ano, je to fráze, ale pro Budějovice prostě nic jiného než výhra neexistovalo. Byl to zápas o šest bodů. Taky fráze? Ale kdeže, prostě fakt!



Kdyby Mountfield prohrál zůstal by na dně tabulky a rozdíl včerejších soupeřů by byl čtyřbodový. Nestalo se. Bokrošův tým se odpoutal ode dna, kam zatlačil právě Boleslav.

Žádné hokejové představení plné parádních momentů se nečekalo. A po právu. Oba celky se chvílemi předháněly v tom, kdo udělá více chyb. Nakonec to byla Boleslav. A to tak, že výrazně.

Kompletní 24. kolo extraligy najdete zde ›››

„Hned po utkání jsme si vyříkali s hráči určité věci. Příště budeme muset být důslednější v tom, že kdo nebude dodržovat určitá pravidla, půjde z kola ven,“ naznačil jasně Jiří Šejba, kouč domácích.

Působil klidně, ani nezvyšoval hlas. Ale bylo na něm vidět, že není s výkonem svých svěřenců vůbec spokojen. „Byl to nejhorší zápas, který jsme doma v této sezoně sehráli,“ dodal jasně trenér.

A co ho tak rozhněvalo?

Hlavně dva góly, které vstřelily Budějovice ve vlastním oslabení. Oba dal Kůrka. Nejprve v 9. minutě ujel sám, ve třetí třetině mu pak s překonáním exbudějovického gólmana pomohla spolupráce s Gulašem. Kůrka se trefil ze hry naposledy ve 12. kole na ledě Karlových Varů.

„Vláďa Sičák mi přečetl před zápasem horoskop o tom, že nemám upouštět od svých zásad. Vzhledem k tomu, že se mi poslední dobou vůbec nedaří, řeším nájezdy střelbou. Kličky už radši nedělám. Takže jsem zase nic nevymýšlel a vyšlo to,“ usmíval se Tomáš Kůrka. V obou případech řešil tváří v tvář Cháberovi situace svižnou střelou.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Šejba (Mladá Boleslav):
"Nemůžeme dělat takové chyby. My se snažíme hrát na krásu a vůbec nestřílíme. Musíme se naučit hrát domácí zápasy. Zatlačit soupeře a určovat hru. Samozřejmě více střílet. Snad si vezmeme ponaučení a budeme soupeře více kousat."

Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Dnes se hrálo o šest bodů. Domácí nám to vítězství chybami ulehčili. Každý zápas je teď pro nás těžký. Jsem rád, že to kluci odehráli i ve třech pětkách. Zápas to nebyl pěkný, ale na to se teď nesmíme ohlížet a musíme hrát všechna utkání naplno."
Dvě inkasované branky ve vlastní přesilovce, to s mužstvem musí zacvičit. „Snažíme se hrát od začátku sezony v oslabení aktivně a těžit z chyb soupeře,“ přiznal Milan Gulaš, českobudějovický útočník. „Máme nacvičeno pár signálů, takže góly v oslabení nebyly zase tak náhodné,“ pousmál se autor druhé trefy Mountfieldu.

Rozdílový gól však padl po ještě větší hrubce, než ty v přesilovkách domácích. A to hrubce gólmana Chábery. Když zkraje třetího dějství ujel po levém křídle Kotrla, domácí brankář podcenil jeho střelu a kotouč mu propadl do sítě. „Poslední dobou jsme neměli vůbec štěstí, tak se k nám konečně přiklonil,“ tvrdil Kůrka.

Boleslavi se sice ještě povedlo snížit Pšurným, ale hosté si šli dál za svým. „Nepřipouštěli jsme si před zápasem, že bychom mohli zůstat poslední. Nervozita na nás ale byla znát. Tak jako celý rok. Nehrajeme třeba špatně, ale právě nervozitou si všechno kazíme,“ shrnul Kůrka.

Budějovičtí měli včera ohromné plus v jedné věci. Totiž že jejich soupeř na tom byl s psychikou evidentně ještě hůř. I díky tomu už nejsou Jihočeši poslední. Naopak Boleslav už zase ano.



BK Mladá Boleslav - Mountfield České Budějovice 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)


Branky a nahrávky: 16. R. Král (Benda), 57. R. Pšurný (P. Barinka, Rod)- 9. Kůrka, 34. Gulaš (Sičák, Toman), 43. Kotrla (L. Poživil), 46. Kůrka (Gulaš). Rozhodčí: Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4, navíc Gřegořek (Č. Budějovice) 10 min.
Využití
: 0:1.
V oslabení
: 0:2.
Diváci: 3970.

Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Schnabel, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Bauer - Padělek, R. Král, Handlovský - Tomas, Benda, M. Čech - P. Barinka, Rod, Boháč - Kazjonov, T. Sýkora, R. Pšurný - Nouza.
Trenéři: Šejba a Gudas.

České Budějovice:
Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, L. Poživil, Jareš, Frolo, Mucha, Macháček - M. Hudec, Gulaš, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Hřebejk, L. Květoň, Kotrla - Mertl, Kuchejda.
Trenéři: Bokroš a Tlačil.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud