19. listopadu 2008 • 21:55

Č. Budějovice derniéru nezvládly

Autor: Sport
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Českých Budějovic prohráli ve svém poslední utkání v základní skupině Ligy mistrů v Bratislavě se Slovanem 3:5. Jihočeši dokázali v dnešním zápase smazat třígólové manko, ale nakonec svému soupeři stejně podlehli.



Čtyřicet minut to vypadalo na jednoznačnou partii. Jenže pak se začaly dít věci. Českobudějovická smršť pohybu, nápadů a branek zadupala soupeře do země. Ale jen na maličkou chvilku. Rozhodující trefu zaznamenal Kukumberg necelou minutu po vyrovnávací brance Mountfieldu. Slovan vyhrál 5:3. Česko-slovenské derby plné zvratů rozhodla jediná akce.

HLASY TRENÉRŮ
Ernest Bokroš (Č. Budějovice):
"Bohužel musím konstatovat, že jsme pokračovali v utrápeném výkonu, po třetím gólu to s námi vypadalo zle. V závěrečné třetině jsme se probrali, škoda jen, že za stavu 3:3 odešel náš obránce z ledu, a dostali jsme rozhodující gól na 4:3."

Róbert Pukalovič (Slovan Bratislava):
"Škoda jen, že jsme nedali čtvrtou branku ještě v úvodu zápasu. Měli jsme k dispozici přesilovou hru pět na tři, trestné střílení, ale nepovedlo se nám to. A pak z toho jeden gól udělá takové drama."

Tu měl na svědomí Roman Kukumberg. Když to vypadalo na zázračný obrat do té doby mátožných Jihočechů, zatroubil slovenský reprezentant na steč. Ve středním pásmu vzal puk a projel s ním až do pásma. Tam potáhl kotouč kolem jednoho z bránicích hostů a na přední tyč kolem Kovářova ramene poslal do sítě klíčový puk.

„Kluci se trochu víc soustředili na útok. Je to jasné. Když dáte tři góly a jste v takové euforii, musí se s tím počítat. Ta střela se ale určitě dala chytit,“ hodnotil Jakub Kovář, českobudějovický gólman.

Radost domácích fanoušků po čtvrté trefě Slovanu neznala mezí. Proč? No protože nikomu z nich nebylo ještě pár vteřin před tím vůbec do zpěvu. Hosté totiž třemi góly v rozmezí necelých devíti minut vyrovnali stav utkání z 0:3 na 3:3.

„Řekli jsme si, že nemáme co ztratit a musíme jít štěstí naproti. Tak jsme šli a vyšlo to,“ vysvětlil Ernest Bokroš, kouč Budějovic zmrtvýchvstání svého celku. A že zmrtvýchvstání je výraz naprosto přesný...

Úvodních čtyřicet minut bylo totiž ze strany Jihočechů čirým zoufalstvím. Kudy se bude zápas ubírat naznačilo hned první střídání. Hosté sice vpadli do útočného pásma, ale Hoviho neohrozili. Na druhé straně však zahřmělo hned po první akci. Kovářovi, jenž dostal přednost před stabilní jedničkou Turkem, jeho premiéra v Champions Hockey League zhořkla. Hned první střelou jej překonal Vaic.

Bokroš: Brodíme se v hokejovém bahně ›››

Ve 14. minutě neproměnili hosté nájezd tří na jednoho a z protiútoku inkasovali podruhé. Třetí úder do rozbolavělého českobudějovického těla zasadil Döme, který za brankou obral o puk váhajícího Kováře a zasunul kotouč bez problémů za čáru.

„První třetinu jsme odehráli hodně špatně,“ shodli se hráči Budějovic.

„Vstoupili jsme do utkání laxně, lehkovážně. Soupeř se hned v prvním střídání dostal do tempa, na koně a do euforie. První třetinu jsme jednoznačně nezvládli,“ klopil zrak Milan Gulaš, nejlepší hráč Mountfieldu v utkání.

Druhá třetina byla mezihrou v režii Slovanu. Až v té třetí byl k vidění ze strany Jihočechů parádní výkon a také tři branky. „Kouč stanovil trochu jinou taktiku. Začali jsme napadat soupeřovu rozehrávku se dvěma i třemi útočníky. Hráli jsme agresivněji a trochu jsme i riskovali,“ řekl Milan Gulaš.

Vyrovnat se Mountfieldu povedlo, ale Kukumbergův gól vrátil otěže zápasu do rukou Bratislavských, kteří ještě korunovali výhru a zisk tučné prémie 50 tisíc euro gólem do prázdné branky.


Slovan Bratislava - Mountfield České Budějovice 5:3 (3:0, 0:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 1. Vaic (Lažo, Kropáč), 15. Hujsa (Hreus, Kuľha), 18. Döme, 55. Kukumberg (Uram, Döme), 60. Lažo (Kropáč) - 45. Gulaš (Macháček), 54. Huml (Kůrka), 54. Mertl (Hřebejk). Rozhodčí: Laaksonen, Levonen - Sormunen, Nieminen (všichni Fin.). Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 4500.

Sestavy:
Slovan Bratislava:
Hovi - Devečka, Sersen, Pavlas, Kováčik, Hlavačka, Bohunický, Huba, Hruška - Lažo, Vaic, Kropáč - Kuľha, Hreus, Liščák - Uram, Kukumberg, Döme - Gráčik, Liščák, Baček. Trenér: Róbert Pukalovič.
České Budějovice: Kovář - Toman, Gřegořek, L. Poživil, Jareš, Macháček, Vydarený, Mucha, Sičák - M. Hudec, Huml, Kůrka - Bílek, Duda, Veselý - Kuchejda, Gulaš, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Ernest Bokroš a Jan Tlačil.

 

Tomáš Mertl z Českých Budějovic atakuje branku domácích
Tomáš Mertl z Českých Budějovic atakuje branku domácích


Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud