17. listopadu 2008 • 14:15

Zraněného Svěrkoše nahradí Bednář

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO -Fotbalová reprezentace pojede ke kvalifikačnímu utkání do San Marina oslabena o dalšího hráče. Ostravský útočník Václav Svěrkoš přijel na dnešní sraz zraněný, v nominaci ho nahradí Roman Bednář z anglického klubu West Bromwich Albion.



Ostatní hráči dorazili bez zdravotních problémů a trenér Petr Rada je na začátku společné přípravy upozornil především na to, aby vzali středečního soupeře velmi vážně.

Bednář čeká na svou šanci v národním týmu od srpna 2006, kdy nastoupil na pár minut proti Srbsku. Ve své první sezoně v Premier League na sebe zatím upozornil čtyřmi góly a je nejlepším střelcem klubu.

"Roman Bednář dostal šanci, sledovali jsme ho v poslední době vícekrát než ostatní hráče. O své náhradnické roli věděl, dnes večer kolem deváté přiletí do Prahy a připojí se k týmu," informoval před odpoledním tréninkem Rada.

Z nominace už dříve vypadli kvůli zranění brankář Petr Čech a záložník Jaroslav Plašil. Čech se dnes mezi spoluhráči na skok objevil, ale už večer se gólman Chelsea vrací zpět do Londýna.

Na srazu krátce po poledni ještě chyběli Radek Šírl i Milan Baroš, ale oba se stačili k týmu připojit během odpoledne. Baroš už vyběhl na odpolední trénink, Šírl byl v té době na cestě z letiště za mužstvem.

Rada se dnes snažil hráče od prvního okamžiku držet v zápasovém napětí, aby nedošlo k případnému podcenění středečního protivníka. Zvlášť proto, že se hraje už za dva dny.

"Už jsem o tom s hráči mluvil, nelze ani na minutu ztratit koncentraci. Je to kvalifikační zápas jako každý jiný a musíme se na něj soustředit o to více, že několik hráčů je zraněno. Na druhou stranu je dobře, že je kam sáhnout, že máme široký kádr," uvedl Rada na tiskové konferenci.

Už i on ale spřádá plány, jak bude reprezentace vypadat na jaře. Nyní má na marodce Rosického, Čecha, Matějovského, Plašila i Svěrkoše, přesto kouč věří, že až bude v březnu startovat další fáze kvalifikace, současní marodi budou u toho.

"V nejbližší době se vydám za Tomášem Rosickým do rehabilitačního zařízení, budu mluvit také s dalšími hráči," uvedl Rada.

Není také vyloučeno, že obnoví debatu na téma reprezentace s Pavlem Nedvědem, který se už s národním týmem rozloučil a prohlásil, že to je jeho konec v českém dresu.

"Je pravda, že si občas voláme. Není to sice aktuální, ale když to v San Marinu dopadne dobře, určitě se o tom můžeme znovu pobavit. Sám přece nedávno přiznal, že mu reprezentace chybí," konstatoval Rada.

Pokud záložník Juventusu Turín ve středu dorazí "na otočku" do San Marina, jak dnes prozradil jeho spoluhráč Zdeněk Grygera, bude to prý pro atmosféru v mužstvu jen dobře.

"Všichni Pavla rádi uvidíme," doplnil kouč.

Reprezentace od 17:00 trénovala na pražském Strahově. V úterý dopoledne výprava odletí speciálem do italského Rimini, kde bude před zápasem bydlet. Utkání na hřišti největšího outsidera kvalifikační skupiny v boji o postup na mistrovství světa se bude hrát ve středu v Seravalle od 20:30.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud