16. listopadu 2008 • 20:00

Sparta padla, přestřelku ovládli Bohemians

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídané! Na Žižkově padlo sedm branek. A navíc neuvěřitelnou přestřelku nezvládl favorit. Fotbalisté Sparty prohráli s oslabenými Bohemians Praha 3:4.



Ve střeleckém festivalu dominovali ofenzivní hráči a domácí vyhráli i přesto, že hráli od stavu 1:0 v deseti bez vyloučeného Lenceviče.

Rozhodující gól vstřelil Jiří Jeslínek, který je ve střížkovském klubu na hostování právě ze Sparty. Vítězný tým dal čtyři góly z pěti střel na branku.

Zdrcený Chovanec: Strašná ostuda >>>

Na Žižkov dorazila pro Střížkovské rekordní návštěva a hráči se jí odvděčili zajímavou podívanou plnou dramatických okamžiků a nádherných branek.

Fanoušci Sparty zase řádili
Fanoušci Sparty zase řádili

Na opatrnou taktiku neměly týmy čas, útočilo se od první minuty a na měkkém trávníku přicházely také šance. Už v druhé minutě pálil Berger mimo, vzápětí se tlačil na druhé straně do šance Kincl. Bývalý sparťanský útočník se dočkal od letenského publika ovací, které jim opětoval.

Policie po utkání zadržela tři fanoušky >>>

Dobrá nálada v hledišti korespondovala s rušným děním na trávníku, které nastartoval špatnou malou domů Krob a kdyby se Jeslínek ve stoprocentní šanci nelekl, mohli domácí rychlé vést.

Sparta byla sice aktivnější ve středu pole, jinak se střídaly akce na obou stranách, Slepička a Kulič za hosty i domácí Jeslínek však svoje šance nedotáhli.

V 18. minutě nabral zápas nečekaný vývoj - Macháček se opřel do míče dvacet metrů od branky a přesně vymetl Blažkovu šibenici, což hosty viditelně otřáslo. Brzy se ale znovu dostaly do hry a připravovali si další možnosti, jenže Kušnír ani Berger nedokázali být v šestnáctce dostatečně důrazní.

Další výrazný moment přinesla 25. minuta, kdy si Lencevič nechal uniknout Kuliče, kterého pak stáhnul k zemi a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Sparta sice přidala na důrazu, ale místo vyrovnání přišel šok - po trestném kopu z pravé strany se dostal k míči Kincl a hlavou vstřelil svůj šestý gól v sezóně.

Sparta okamžitě zareagovala snížením, při závaru ve skluzu nasměroval Horáček míč do vlastní stě. Následoval drtivý nápor Sparty, ale domácí přežili i obrovskou šanci Kuliče, kterou zneškodnil jinak hodně nejistý gólman Belaň.

Hosté si vše vynahradili hned po pauze, protože už ve 47. minutě zahrával Kulič roh a Slepička na vzdálené straně vyrovnal. Nastartoval tím další sparťanský tlak, z kterého se fotbalisté Bohemians vymanili až v 58. minutě, kdy se dostali před sparťanskou branku.

Ojedinělá akce ale skončila další gólem a stál znovu zato, protože Fenyk napálil míč z dvaceti metrů tak prudce, že ho i Blažek zaregistroval až v síti.

Po přímém kopu Kroba už v 62. minutě Hušek hlavou znovu vyrovnal a vstřelil svůj první ligový gól za tříleté působení na Letné. Nápor Sparty mohl podpořit gólem také Kušnír, jenže v 70. minutě nedokázal usměrnit míč do opuštěné branky.

Druhý poločas se hrál v deštivé smršti, která při obrovském tempu utkání brala hráčům hodně sil. Kincla braly od 65. minuty křeče, ale jeho spoluhráči měli dost sil, aby i v oslabení znovu strhli vedení na svou stranu.

Kincl po trestném kopu sice neuspěl, ale míč se odrazil ke vzdálené tyči, kde ho Jeslínek nasměroval do sítě svého mateřského klubu. Pak už domácí zatáhli za defenzivní opratě a snažili se držet soupeře daleko od Belaně.

Přesto měla Sparta blízko k vyrovnání, hned v první z osmi minut nastaveného času nastřelil Slepička břevno.

Bohemians Praha - Sparta Praha 4:3 (2:1)
Branky: 18. Macháček, 35. Kincl, 58. Fenyk, 75. Jeslínek - 39. Horáček vlastní, 47. Slepička, 62. Hušek.
Rozhodčí: Adam - Košec, Novák.
ŽK: Lencevič, Dobeš, Demeter, Belaň - Vacek, Krob.
ČK: 25. Lencevič (Bohemians).
Diváci: 4500.

Bohemians:
Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Grznár - Fenyk, Demeter, Zoubek, Dobeš (28. Turtenwald) - Jeslínek, Kincl (76. Vošahlík).
Sparta: Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob (83. Došek) - Kušnír, Kladrubský, Vacek (63. Holenda), Berger - Kulič (79. Zeman), Slepička.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud