Richard Šíma
15. listopadu 2008 • 16:23

Tobiáš čaruje. Č. Budějovice neporazil ani Baník

TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Tajemné jihočeské Tobiášovo kouzlo funguje dál. České Budějovice neprohrály podesáté v řadě. Navzdory všem předpokladům získaly bod také na ostravských Bazalech.



„Nemám svým hráčům absolutně co vytknout. Alespoň co se týká nasazení, bojovnosti a úsilí ten kýžený gól dát. Bohužel, nepovedlo se,“ pravil ostravský trenér Karel Večeřa po utkání. Sestavu, která vybojovala všechny tři body v Mladé Boleslavi, podle očekávání nezměnil, přestože měl k dispozici už uzdraveného stopera Bolfa. Ten zůstal sedět na lavičce. Jen ale do 33. minuty, v níž se zranil ostravský obránce Řezník a Bolf musel jít do hry místo něj.

České Budějovice přijely do Ostravy pro bod. A nijak svůj úmysl neskrývaly. „Bylo to tak, ten bod jsme z Ostravy chtěli za každou cenu odvézt a tomu jsme naši hru podřídili,“ řekl po utkání českobudějovický stoper Tomáš Hunal.

Souhrn kola>>>

Hlasy trenérů
Karel Večeřa (Baník Ostrava): "Soupeř potvrdil, proč tolik zápasů neprohrál. Měl velice kvalitní defenzívu. V prvním poločase tam ještě nějaké okénka byla a dvakrát je podržel brankář, který výborně vykryl střely. Ve druhém poločase nás ale do větší šance nepustili. Bylo to třeba o gólu ze standardky, ale ani tam dnes žádná příležitost nebyla. Budějovice to odehrály v defenzívě bez chyb. Možná je i naše chyba, že jsme je k nim nedonutili. Chyběla nám lepší finální i předfinální fáze, neměli jsme v útoku takovou kvalitu, abychom něčím překvapili."

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "Naše defenzíva byla špičková. Pro nás je bod nesmírně cenný a možná i cennější než z utkání proti Slavii," prohlásil Tobiáš. "Bylo vidět, že Baník chce vyhrát a to mu svazovalo nohy. My jsme hráli v klidu a v prvním poločase i kombinovali, akorát jsme nešli moc do koncovky. Přesto to v postupném útoku mělo hlavu a patu. Podrželi jsme míč a nedostávali se pod tlak.
Baník nás dostal pod určitý tlak, byly tam závary, ale ne šance. Naše defenzíva dnes byla ale špičková. Takové zápasy se pak dají i vyhrát, měli jsme protiútoky, které zaváněly gólem."

Hosté se postavili na svou polovinu, nechali dva své hrotové hráče narušovat rozehrávku Baníku a čekali, s čím se Baník vytasí. Ostravanům chvíli trvalo, než se dostali do tempa. Tchuř pálil nad, Galásek ze zajímavé pozice také. Pak už ale přišly na řadu ostravské šance. Střihavkův přetažený centr na zadní tyč ve 22. minutě ještě dostihl Svěrkoš a hlavou z úhlu donutil Kučeru k výbornému zákroku. Ve 39. minutě zachraňoval znovu Kučera. To si Lička v šestnáctce zpracoval Svěrkošův centr a vypálil bombu, kterou budějovický gólman vyrazil. A za dvě minuty Střihavka hlavou o chlup minul branku.

Po přestávce Baník svůj tlak ještě vystupňoval. Hrálo se doslova na jednu branku, ovšem kde Tobiášovu týmu scházelo fotbalové umění, přicházela nezměrná bojovnost, díky níž hosté přežili i nejtěžší okamžiky, kdy se hrálo jen na jejich polovině, případně jen v jejich šestnáctce.

Nakonec ale mohli hosté i vyhrát. Ostatně je o nich už více než známo, že dávají góly začasté až v závěrečných fázích utkání. Po Tchuřově chybě zvládl situaci Buček včasným pádem pod Benátovy nohy. Ještě větší možnost měl Riegel, ale Večeřův tým zachránil výborným zákrokem obránce Neuwirth.

 



Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Královec - Zlámal, Vysloužil. ŽK: Mezlík, Hílek, Stráský, Svátek (všichni Č. Budějovice). Diváci: 11.326.

Sestavy:
Ostrava: Buček - Řezník (33. Bolf), Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (69. Rajtoral), Galásek, Otepka, Lička - Svěrkoš, Střihavka (78. Zeher). Trenér: Večeřa.
České Budějovice:
Kučera - Riegel, Hunal, Žižka, Leština - Benát (90. Svátek), Homoláč, Hílek, Šíma (83. Hudson) - Sedláček, Mezlík (63. Stráský). Trenér: Tobiáš.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>


Informace připravujeme.


Leština atakován domácím Markem
Leština atakován domácím Markem

 

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud