Pavel Novotný
15. listopadu 2008 • 10:00

Ferguson: Ronaldovi smlouvu neprodloužíme!

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Zájemci o služby Cristiana Ronalda hlaste se! Podle manažera Manchesteru United Sira Alexe Fergusona nehodlá vedení Reds prodloužit fenomenálnímu Portugalci jeho současnou smlouvu.



Sir Alex je údajně naprosto spokojen se stávající délkou kontraktu útočníka Manchesteru. Podle představitelů Realu Madrid, kteří o nejlepšího fotbalistu loňské sezony Premier League stojí a rádi by ho v dresu Bílého baletu viděli již v příštím roce, se však zástupci United služeb Ronalda jen tak nevzdají. O jeho možném setrvání na Old Trafford budou údajně jednat na konci sezony.

Portugalská ikona má ve svém současném působišti podepsanou smlouvu ještě na tři sezony. Podle platného kontraktu si Ronaldo přijde týdně na 120 000 liber (asi 3,6 milionů korun). Jak však přiznal manažer United, klíčovým obdobím, ve kterém se rozhodne o dalším působišti Ronalda, bude léto 2009.

Navzdory snahám agenta portugalského hráče Jorge Mendese, který hodlá o nové smlouvě s vedením Reds vyjednávat, však Ferguson striktně odmítá diskutovat o prodloužení současného kontraktu. Jeho délka je údajně dostatečná. Je to tak však opravdu, nebo Sir Alex již s Portugalcem do budoucna nepočítá?

Ronaldo už začal druhou stovku gólů ›››

"Nevím přesně, jak ostatní kluby platí své hráče, ale Ronaldo pobírá opravdu královský plat a myslím, že přesně odpovídá jeho výkonnosti. Výše jeho přijmu je opravdu velká, ale on si to zaslouží. Skvělým hráčům prostě takové peníze patří," odráží otázky novinářů na oprávněnost Ronaldova platu Ferguson a dodává: "Co se týká délky jeho kontraktu, má (Ronaldo) podepsanou smlouvu na tři a půl roku a to je dostatečné, zatím o prodloužení neuvažujeme."

Manažer Ronalda Jorge Mendes, který je často spojován i s možným příchodem Jose Mourinha jako hlavního kouče na Old Trafford, byl v poslední době často vidět na stadionu United. Znamená to, že by fanoušci Manchestru mohli v nejbližší době očekávat výraznější změny ve svém týmu?

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

"Nemůžu k tomu nic říct. Vlastně ani nevím, že tady Jorge (Mendez) byl. Ale vzhledem k tomu, že pracuje jako manager pro Ronalda, Naniho, Andersona a Manucha, počítám, že řešil nějaké záležitosti s nimi třeba ohledně reklamních akcí či ubytování, opravdu nevím," úspěšně mlží Ferguson.

Co můžeme okolo úřadujícího evropského šampiona a posledního vítěze Premier League očekávat, ukáže až čas. Nechme se překvapit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud