14. listopadu 2008 • 18:35

Nedvěd: Reprezentace mi chybí!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

S českými novináři se baví zřídka. Někdy vůbec. Ale nabídku na exkluzivní rozhovor pro deník Sport neodmítl. Mluvil dlouho. A téměř o všem. Co zajímavého řekl?



„Tak kde to uděláme?“ ptá se, když po dopolední regenerační fázi dorazí do recepce tréninkového centra Juventusu ve Vinovu, aby zde poskytl interview.

Na sobě sako, pod ním fialovou vestičku, džíny, černé boty. Je očividně skvěle naladěn. Jak by také ne. Dvanáct hodin předtím rozstřílela „stará dáma“ 4:1 FC Janov.

Jeden ze zaměstnanců po chvíli otevírá rozlehlou místnost, kde se konají semináře. „Ale žádnou fotku,“ upozorňuje fotografa Sportu. Po přímluvě Nedvěda povolí. „Ale jen jednu,“ vztyčí palec. Málo platné.

Pavel Nedvěd rozmlouvá se dvěma redaktory deníku Sport
Pavel Nedvěd rozmlouvá se dvěma redaktory deníku Sport

Nedvěd si odloží sako, usadí se na koženou sedačku. Naproti němu jeho právník Bronislav Šerák, který rozhovor s ním zprostředkoval. „Tak spusťte,“ dává Nedvěd redaktorům Sportu pokyn, že můžou spustit diktafony a zahájit palbu otázek.

Probírá se spousta témat:
- Jak v šestatřiceti zvládá italskou ligu a Ligu mistrů?
- Zda sleduje českou reprezentaci?
- Co říká současné Spartě a českému fotbalu vůbec?
- Jaký vzruch přinesl do Itálie prostořeký José Mourinho?

Někdejší reprezentační kapitán odpovídá klidně, s nadhledem, promlouvají z něj zkušenosti, které nabyl během dlouholetého působení v jedné z nejlepších lig světa, italské Serii A.

Pak dokonce prozradí, že mu chybí reprezentace. "Ale návrat by už nebyl rozumný," dodal vzápětí s tím, že jeho prioritou zůstává triumf v Lize mistrů.

Zhruba po sedmdesáti minutách interview končí, s advokátem Šerákem musí probrat spoustu záležitostí. „A večer odlétáme s rodinou na návštěvu k Vráťovi Lokvencovi. Je to pěkné město, dáme si sachr a tak. A posilovna tam je taky,“ naznačil Nedvěd, že ani při volném čase nemíní zahálet. To je celý on.

Celou zpověď s držitelem Zlatého míče, někdejším kapitánem české reprezentace a hvězdou turínského Juventusu Pavlem Nedvědem čtěte v sobotním vydání deníku Sport!

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud