13. listopadu 2008 • 17:32

Sprinter Greene neuspěl v taneční soutěži

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlé nohy sice pomohly Maurici Greeneovi k olympijskému zlatu, při tanci s nimi však bývalý atlet takový úspěch neslavil.



Někdejší nejrychlejší muž planety byl v americké soutěži Dancing With the Stars (obdobě české StarDance ...když hvězdy tančí) spolu s partnerkou vyřazen během osmého večera, po kterém zůstaly ve hře čtyři dvojice.

Osudným se čtyřiatřicetiletému Greeneovi staly quickstep a paso doble. Za ně spolu s profesionální tanečnicí Cheryl Burkeovou dostali 48 bodů z možných 60 a po hlasování diváků byli vyřazeni.

"Hodně jsem si to užil. Naučil jsem se před miliony lidí u televizí tancovat a poznal nové přátele," řekl trojnásobný mistr světa v běhu na 100 metrů.

Americký atlet nedokázal napodobit taneční výkony svých atletických kolegů. Koulař Joachim Olsen nedávno vyhrál dánskou verzi soutěže a stejný kousek se povedl někdejší mistryni světa ve skoku do dálky Fioně Mayové v Itálii.

V české soutěži StarDance ...když hvězdy tančí byl ze sportovců nejúspěšnější olympijský vítěz v akrobatickém lyžování Aleš Valenta, který v loňském ročníku zvítězil.

Články odjinud


Články odjinud