12. listopadu 2008 • 18:14

Necid: Budu muset zaplatit

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za rychle splněný dětský sen označil útočník pražské Slavie Tomáš Necid dnešní nominaci do české fotbalové reprezentace ke kvalifikačnímu utkání se San Marinem.



V 19 letech se tak poprvé vešel do výběru Petra Rady a korunoval svůj nadmíru vydařený půlrok. Nadále však věří, že ho to nezmění a nebude se vznášet v oblacích.

"Když mi to mluvčí Ondra Zlámal před tréninkem sdělil, tak jsem byl ohromně šťastný. Splnil se mi tak sen, který jsem měl už od dětství. Reprezentovat Česko je pro mě velká čest a moc se na to těším," řekl Necid novinářům po dnešním tréninku Slavie.

Posledních šest měsíců mělo pro Necida až pohádkový průběh. Nejdříve úspěch s devatenáctkou na mistrovství Evropy, poté prosazení se do základní sestavy Slavie, kde rychle začal střílet branky a vybojoval si stomilionový přestup do CSKA Moskva.

Nyní je s devíti góly nejlepším střelcem první ligy a čerstvě i seniorským reprezentantem.

Rada povolal i Necida ›››

"Je pravda, že všechno šlo nějak moc rychle a je to víc, než jsem si ještě před půlrokem představoval," souhlasil Necid, ale neobával se, že by se mu z úspěchu zamotala hlava.

"To si nemyslím. Doufám, že se mi něco takového vyhne, kluci tady ve Slavii se o to určitě postarají," usmál se talentovaný střelec.

Jako zkušený mládežnický reprezentant tuší, do čeho půjde.

"Mám určitou představu, nemělo by to být jiné než u juniorů," uvedl Necid, který se navíc již s některými reprezentanty zná.

"S Tomášem Ujfalušim jsem byl na reklamní akci Adidasu a se Zdeňkem Grygerou máme stejného agenta. Znám se i s Martinem Feninem," dodal.

Nominaci se dozvěděl krátce před tréninkem a rozborem posledního ligového zápasu Slavie s Českými Budějovicemi. Neušel tak peprným poznámkám od spoluhráčů a trenéra.

"Koukali jsme na ten zápas na videu a hned u první neproměněné akce mi trenér Jarolím něco řekl směrem k reprezentaci, ale co, to si nechám pro sebe," uvedl Necid.

Tomu po zveřejnění nominace hned gratulovali spoluhráči.

"Všichni mi k tomu popřáli a hned připomněli, že budu muset platit do pokladny. Kolik? Na to se budete muset zeptat pokladníka Davida Hubáčka," prohlásil slávistický útočník.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud