12. listopadu 2008 • 11:06

Štěpánek si zahraje Turnaj mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek dostal šanci zahrát si na Turnaji mistrů. Z pozice prvního náhradníka se dočkal po odstoupení Američana Andyho Roddicka, který kvůli zranění pravého kotníku nenastoupil k utkání s Federerem.



V zápase se světovou dvojkou a obhájcem titulu ho tak nahradil Štěpánek.

Roddick se zranil při úterním tréninku. "Nemohu rychle zastavit a rozběhnout se. Byl by to opravdu těžký úkol snažit se porazit Rogera, když se nemůžu moc pohybovat," řekl Roddick na tiskové konferenci.


Štěpánek: Kvůli penězům tady nejsem čtěte zde ›››

V pondělí vstoupil do Turnaje mistrů porážkou 4:6, 6:1 a 1:6 s finalistou US Open Andym Murraym z Británie.

Roddickovo zranění poslalo do hry českého daviscupového reprezentanta, který se do Šanghaje dostal jako náhradník z 26. místa v žebříčku Champions Race, protože lépe postavení tenisté účast odmítli. Pokud by Štěpánek vyhrál oba své zápasy, postoupil by do semifinále.

O tom, že má šanci si zahrát, se český tenista dozvěděl od zraněného Američana dopoledne. "Někdy v deset nebo půl jedenácté jsem mu zavolal a řekl jsem mu: 'Připravuj se, jako kdybys měl hrát. U mě je to padesát na padesát, jestli budu večer hrát, a dám ti vědět hned po rozcvičce'," líčil Roddick.

Federera porazil Štěpánek na jaře na turnaji v Římě, ale pak s ním prohrál na olympiádě i na Masters v Madridu. Švýcarský tenista, který odstoupil z nedávného podniku v Paříži kvůli bolestem zad, se pokusí proti českému hráči napravit špatný vstup do Turnaje mistrů. V prvním zápase podlehl Francouzi Gillesu Simonovi.

Štěpánek na Federera nestačil ›››

V pátek Štěpánka čeká Simon, kterého v dosud jediném vzájemném zápase na letošním Roland Garros hladce porazil.

Za účast na lukrativním podniku si osmadvacetiletý Štěpánek vydělá 100.000 dolarů, každé vítězství by mu vyneslo dalších 100.000. Český tenista si na Turnaji mistrů zahrál naposledy v roce 2002, kdy se na závěrečný podnik sezony kvalifikoval Jiří Novák.

Roli prvního náhradníka plnil před dvěma lety Tomáš Berdych, který se však do hry nedostal.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud