12. listopadu 2008 • 09:49

Wenger: Rosický? Do osmi týdnů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejpozději za dva měsíce by se měl vrátit k fotbalu kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Prohlásil to trenér Arsenalu Arséne Wenger.



Osmadvacetiletý záložník nehraje od ledna kvůli potížím s podkolenní šlachou a v pondělí se v Německu podrobil už druhé operaci.

"Vypadá to velmi dobře. Mám od chirurga velice pozitivní vibrace. Myslím, že bude zpátky za šest až osm týdnů," řekl Wenger novinářům po úterním utkání Ligového poháru, v němž Arsenal porazil 3:0 Wigan.

Reprezentační kouč Petr Rada věří tomu, že Rosického přivítá zpět v národním týmu nejpozději příští rok v březnu, kdy se čeští fotbalisté poměří v kvalifikaci mistrovství světa 2010 se Slovenskem. Právě Slovensko je posledním soupeřem, kterému se Rosický v reprezentačním dresu loni v listopadu postavil.

K TÉMATU
Rosický: další tajemná operace - čtěte zde ›››
Hospodár: Causa Rosický? Vyndal bych šlachu - čtěte zde ›››


Rada je s Rosickým v pravidelném kontaktu, ale o další operaci reprezentačního kapitána dopředu nevěděl. "Bylo to všechno hodně narychlo, ale není důležité, jestli jsem o tom měl tušení. Jsem hlavně rád, že se něco událo. Pohnulo se to zase o něco dopředu a já věřím, že v březnu mu už zase pošlu nominaci," uvedl Rada na dnešní tiskové konferenci, kde oznámil nominaci na kvalifikační utkání v San Marinu.

Rosického nyní čeká několikatýdenní rekonvalescence v Německu. Anglický klub je na informace kolem zdravotního stavu svého hráče skoupý. Podle deníku Právo svěřil tentokrát Rosického do péče vyhlášeného mnichovského specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfarhta.

První operaci absolvoval Rosický v květnu v Londýně. Podle původních předpokladů se měl vrátit na hřiště už v září, ale kvůli neustálým potížím musel přerušit trénink a termín jeho předpokládaného návratu se neustále posouvá. Pondělní operace by měla léčbu urychlit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud