11. listopadu 2008 • 11:15

Hokejisté Ufy krok od semifinále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ufy se ve středu mohou stát prvními semifinalisty Ligy mistrů. Úřadující ruský šampion, jehož dres obléká i trojice českých hráčů Miroslav Blaťák, Leoš Čermák a Michal Mikeska, vyhrál oba dosavadní duely skupiny C.



Pokud uspěje i v Českých Budějovicích, může se těšit na postup mezi nejlepší čtveřici a prémii 200.000 eur.

Vedle Mountfieldu do programu čtvrtého hracího dne zasáhne i druhý český zástupce mistrovská pražská Slavia. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky oba své dosavadní zápasy v premiérovém ročníku soutěže ve skupině D rovněž vyhráli, i když v Curychu až po samostatných nájezdech.

Ve středu se představí na ledě Linköpingu, za nějž hrají také Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč. Slavia švédského mistra, jejž vede kouč Slavomír Lener, doma porazila 4:2. Úspěch v odvetě by ji přiblížil postupu, definitivně zajistit si jej ale ještě nemůže.
Ve skupině A nastoupí Kärpät Oulu, jenž doposud nezískal ani bod a proti Eisbären Berlín tak bude hrát o zachování teoretické šance na postup. Finský mistr však v prvním vzájemném duelu prohrál v německé metropoli 2:3, když vždy třikrát inkasoval na začátku jednotlivých třetin.

"Musíme proměňovat šance a hlavně dát gól," řekl trenér Kärpätu Matti Alatalo. V minulém zápase LM totiž finský šampion doma prohrál 0:2 s Magnitogorskem. Tentokrát věří, že to bude i díky očekávané podpoře vyprodané arény lepší.

Podobně jako Oulu je na tom ve skupině B Bern, jenž zatím nezískal ani jeden bod. Změnit tuto nelichotivou bilanci se budou hráči SC snažit proti švédskému HV 71. Pomoci by jim k tomu měla i hvězdná posila ze zámoří Martin Gelinas. Kanadského veterána Bern angažoval v listopadu a stihl ho dopsat na soupisku pro druhou polovinu Ligy mistrů.

Program 4. kola - středa 12. listopadu:

Skupina A:
18:30 Kärpät Oulu - Eisbären Berlín (výsledek prvního vzájemného zápasu: 2:3).

Skupina B:
19:30 SC Bern - HV 71 Jönköping (2:6).

Skupina C:
19:30 Mountfield České Budějovice - Salavat Julajev Ufa (1:7).

Skupina D:
19:30 Linköping - Slavia Praha (2:4).

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud