11. listopadu 2008 • 08:09

Hemský znovu dotáhl Oilers k vítězství

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český útočník Aleš Hemský rozhodl v pondělním zápase NHL penaltový rozstřel mezi New Yorkem Rangers a Edmontonem a zasloužil se o vítězství Oilers 3:2.



Pětadvacetiletý rodák z Pardubic překonal brankáře Henrika Lundqvista střelou na lapačku a podruhé za sebou se stal druhou hvězdou utkání.

"Sklouzlo se to po lapačce a myslel jsem si, že jsem to chytil. Chtěl jsem si puk najít, a najednou jsem zjistil, že prošel za mnou. Bylo to frustrující," uvedl po utkání brankář Rangers, kteří po výborném vstupu do soutěže prohráli ve čtvrtém z posledních pěti zápasů.

Lundqvista zastínil gólman Edmontonu Jeff Drouin-Deslauriers. Nováček NHL v utkání zlikvidoval 40 střel soupeře a v rozstřelu si poradil s nájezdy Žerděva, Sjöströma i Näslunda.

"Jsou tak talentovaní a šikovní... Snažil jsem se uklidnit, jak jsem mohl. Fungovalo to," uvedl čtyřiadvacetiletý brankář, který i po čtvrtém ligovém startu nemá na kontě jedinou porážku, navíc inkasoval pouze šest branek.

V druhém utkání pondělního večera si hokejisté Washingtonu poradili na svém ledě s Tampou Bay 4:2 a ve Východní konferenci zůstávají jediným týmem, který ještě doma neprohrál v normální hrací době.

V utkání se proti sobě postavili brankáři Brent Johnson a Olaf Kölzig, kteří v posledních třech sezonách tvořili tandem gólmanů Washingtonu. V létě však Kölzig po 16 sezonách strávených v týmu Capitals odešel do Tampy a návrat do americké metropole se mu nevydařil.

Diváci ho sice přivítali s nadšením, jeho bývalí spoluhráči mu však na uvítanou v první třetině nasázeli tři branky. "Nevěděl jsem, co můžu při vstupu na led čekat. Určitě jsem však nečekal, že budeme po první třetině prohrávat 0:3," řekl zklamaně německý gólman.

Trenér Tampy Bay Barry Melrose s brankářem cítil a svým svěřencům řádně vyčinil. "Po zápase jim říkám: Proč se snažíte hrát až za stavu 0:3? Bylo velmi znepokojivé sledovat, jak před Oliem (Kölzigem) hrají právě ve Washingtonu, pravděpodobně v jeho nejdůležitějším zápase posledních let. Až půjdou kolem Olieho, měli by sklopit oči."

Statistiky pondělních utkání:

NY Rangers - Edmonton 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 29. Mara, 41. Drury - 4. E. Cole, 24. Brodziak, rozhodující nájezd Hemský. Střely na branku: 42:31. Diváci: 18.200.

Washington - Tampa Bay 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky: 9. Poti, 10. M. Green, 17. Fehr, 56. Ovečkin - 37. a 60. Roberts. Střely na branku: 30:36. Diváci: 17.932.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud