9. listopadu 2008 • 17:31

Rakousko už tuší Brücknerova nástupce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový šéf Rakouského fotbalového svazu Kurt Ehrenberger neskrývá svůj kritický pohled na práci hlavního kouče reprezentace Karla Brücknera. Dnes dokonce uvedl jméno možného nástupce českého trenéra.



Pětasedmdesátiletý funkcionář plní roli dočasného prezidenta poté, co se v pátek překvapivě své funkce vzdal Friedrich Stickler. Nyní by si chtěl co nejdříve promluvit s Brücknerem, podívat se na jeho současnou smlouvu a říci mu, co se mu líbí a co ne.

Ehrenberger zároveň nevyloučil, že již po dalším utkání 19. listopadu proti Turecku by mohl být hlavní trenér odvolán. V hlavě už také nosí jako jeho možného nástupce jméno Dietmara Constantiniho, který naposledy působil na lavičce Austrie Vídeň. "Znám ho a vážím si ho. Vždycky dělal svou práci dobře," prohlásil před televizními diváky.

V emotivní debatě šéf ÖFB přiznal, že zatím nemá kvůli svému omezenému času v čele rakouského fotbalu žádný pracovní koncept. "To bych byl ale zázračné dítě, kdybych ho už měl," upozornil na hektické dny posledních dnů ve vedení svazu.

Českého kouče se naopak zastal prezident rakouské bundesligy a Ehrenbergerův zástupce Martin Pucher. "Máme hlavního trenéra a nebudu o datu jeho odvolání diskutovat. Nejsem z těch, kteří by měnili trenéra každé dva měsíce," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud