Richard Šíma
9. listopadu 2008 • 18:49

Ordošova Olomouc sfoukla Příbram

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí vítězství za sebou vybojovali olomoučtí fotbalisté. S Příbramí sice prohrávali, ale nakonec jí i díky dvěma Ordošovým gólům uštědřili debakl a vyhráli 4:1. Čtyři branky v jednom zápase vstřelili Hanáci po více než třech letech.



„Olomouc je velmi silný a výborně organizovaný tým. A určitě silnější než my. Takže nás porážka až tak nepřekvapila,“ pravil po utkání příbramský trenér Masimmo Morales. Možná ale že byl také on překvapen, když v 11. minutě zacentroval Pleško do olomoucké šestnáctky a Huňa vstřelil hlavou svůj osmý gól v této sezoně. Bylo to vůbec poprvé v této sezoně, kdy se příbramský celek dostal na soupeřově hřišti do vedení. Ne však na dlouho.

ZDENĚK PSOTKA (OLOMOUC):
"Soupeř nás dneska překvapil aktivnější hrou, dobře dostupoval naši rozehrávku. My jsme nakupili spoustu nepřesností. Nervozita na nás byla vidět, z přemíry snahy jsme udělali spoustu chyb v rozehrávce."
„Každý gól potěší, ale mnohem raději bych bral tři body,“ pravil Daniel Huňa po utkání. „Neumím si vysvětlit, co se s námi hlavně ve druhém poločase stalo. Úplně jsme odešli,“ lamentoval muž, jenž nastřílel více než polovinu gólů svého týmu.

Hanáky vrátil do hry mladík Hořava. A to způsobem nádherným. Zhruba ze dvaceti metrů napálil míč levačkou a balon skončil v Slavíkově šibenici. Přesto Příbram dokázala až do přestávky udržet s Olomoucí krok.

MASSIMO MORALES (PŘÍBRAM):
"Olomouc si vítězství zasloužila, je to dobře organizovaný a fyzicky připravený tým, který hraje pohledný fotbal. My jsme tomuto silnému soupeři dokázali čelit v prvním poločase, ale ve druhém jsme udělali důležité chyby."
Ve druhém poločase byla na Andrově stadionu k vidění úplně jiná partie. To by mohl Morales slízat třeba sud svého tolik oblíbeného medu, ale jeho tým už na rozjetou Olomouc neměl. Deset minut po přestávce zacentroval Hubník, Ordoš na míč před brankou nedosáhl, zato Janotka ano a Sigma vedla. „O přestávce jsem hráče upozornil, co musí udělat, abychom se udrželi ve hře,“ řekl Morales po zápase. „A přesně to, co jsem jim říkal, nedodrželi a proto jsme dostali tři branky.“

V 63. minutě poslal Ordošovi za obranu od šestnáctky elegantním obloučkem Melinho. A olomoucký útočník balon napálil nechytatelně do sítě. A v 66. přišla na řadu akce večera. Onofrej vybojoval na vlastní polovině míč, jako mnohokrát v celém utkání s ním vyběhl vstříc příbramské brance, aniž by jej kdokoliv dokázal zastavit. V pravý čas přesně odcentroval do místa, kam nabíhal Ordoš, jenž s pomocí teče jednoho z příbramských zadáků završil vysokou výhru svého týmu.


Sigma Olomouc - FK Příbram 4:1 (1:1)

Branky: 63. a 66. Ordoš, 21. Hořava, 55. Janotka - 11. Huňa. Rozhodčí: Kocourek - Kubáň, Kovařík. ŽK: Kaščák, Melinho, Hubník - Borek. Diváci: 3909.

Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Komárek, Onofrej - Kaščák, Hořava - Janotka (73. Štěpán), Melinho (85. Nepožitek), Hubník - Ordoš (87. Nuc).
Příbram: Slavík - Plašil, Müller, Nohýnek, Mišun - Klesa (68. Fantiš), Tarczal, Borek, Pleško (84. Tomašák) - Huňa, De Oliveira (78. Costa).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud