9. listopadu 2008 • 16:45

Na Brnu leží deka

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na fotbalovém Brnu leží deka. Ani kouzlo nového trenéra v domácí premiéře nezafungovalo, tým Aleše Křečka podlehl po bezkrevném výkonu Plzni, která naopak pod koučem Vrbou ještě neprohrála.



„Zasloužené vítězství,“ shodli se na hodnocení oba trenéři. „První půle byla z naší strany žalostná, nic jsme neukázali,“ říkal Křeček. „Věděli jsme o problémech Brna a mohli jsme rozhodnout o výhře už dřív,“ přidal Vrba.

Brno poprvé vystřelilo na branku až čtvrthodiny před koncem, jediný gól dalo z penalty v samém závěru po „červeném“ faulu Trapp. „To je hrozně málo,“ litoval Martin Švejnoha, který konci duelu přihlížel také z tribuny po vyloučení po druhé žluté.

ALEŠ KŘEČEK (BRNO):
"Mně se zápas hodnotí těžko, protože to, co řekl pan Vrba, je pravda. Nám chybělo víc pohybu, bylo tam málo odvahy a dělali jsme chyby vzadu. Plzeň vyhrála zaslouženě."

To už Plzeň vedla dva nula, když sólo proměnil střídající Mlika.

Brno srážely individuální chyby. Dokladem byl první gól. Živný vyrobil na spojnici brankové čáry a pokutového území hrubku, když se nechal obrat o míč Petrželou, který naservíroval míč na malé vápno, kde měl Rezek jednoduchou úlohu, kterou snadno splnil – 0:1.

Vyvrcholilo tak velké trápení domácího týmu. Ticháčkův prostor paradoxně nejvíce ohrozili samotní Plzeňáci. Navrátil zabrnkal na nervy celého týmu vypíchnutým míčem, na nějž gólman nemohl zareagovat, v závěru pak Jiráček odvracel hlavou jeden z mála nebezpečných centrů Brna.

Do poločasu mohla Plzeň vést dokonce více než o branku. Ale Lejsal vychytal bravurně Krbečka po Kolářově průniku děravou obranou Brna.

PAVEL VRBA (PLZEŇ):
"Do Brna jsme jeli s vědomím, že v Brně je nějaká složitá situace a chtěli jsme toho využít. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, zahustit střed hřiště a vytvářet si brejkové situace. To se nám dařilo. Vytvořili jsme si víc gólových šancí než domácí, takže jsme vyhráli zaslouženě."

Po přestávce se Brno přece jen trochu zvedlo. Ale co mu byla platná mírná územní převaha, když sama o sobě ztroskotávala na vlastní nepřesnosti, čímž trpěla celá ofenziva. „Nehraje nám Polách a to se odráží na všech,“ vystihl Křeček.

I proto se domácí nedostali ani do jedné vyložené příležitosti, plzeňská záloha Brňany do ničeho nepustila a pokud výjimečně ano, obrana vše jistila.

Hosté tak záhy pochopili, že proti psychicky zdeptanému Brnu si mohou dovolit i útočit. Lirův kiks přetavil v sólo Petržela, položil si i Lejsala, ale jeho střela zvnějšku olízla tyč.

Dost málo na body, ale hodně na pískot prořídlých tribun. Pískalo se i přesto, že Poláchova penalta kosmeticky upravila výsledek.

Ale jen kosmeticky.


1.FC Brno - FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Branky: 88. Polách z pen. - 29. Rezek, 83. Mlíka. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Mencl. ŽK: Švejnoha, Trousil - Kolář, Ticháček. ČK: 85. Švejnoha - 87. Trapp. Diváci: 2750.

Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Pašek (70. Baláž), Mareček, Polách, Okleštěk (35. Lira) - Heinz (63. Došek), Šural.
Plzeň: Ticháček - Limburský, Rada, Navrátil, Jiráček - Petržela (84. Varadi), Horváth, Trapp, Rezek (89. Hochmeister) - Kolář, Krbeček (79. Mlíka).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud