Hynek Preisler
9. listopadu 2008 • 16:49

Lafata rozhodl nůžkami

TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Lafata nejprve šance spaloval, ale nakonec si to parádně vynahradil. A jak! Vytoužený gól vstřelil nůžkami. Jablonec díky němu proti Bohemians vedl už 2:0, ale po hrubé chybě se ještě o výsledek bál.



FRANTIŠEK KOMŇACKÝ (JABLONEC):
"Přikládali jsme utkání velký význam, neboť jsme poslední dva soutěžní zápasy doma prohráli. Na mužstvu to bylo cítit, proto jsme chtěli za každou cenu vyhrát. Z psychologického hlediska má dnešní vítězství velký význam, závěr podzimu můžeme odehrát v relativním klidu."
7. minuta a Lafata hlavičkuje z několika metrů nad. Ve 28. minutě to už vypadalo, že se trefil, ale míč vyslaný jeho levačkou branku o kousek přeletěl. Ve 41. minutě Lafata dokonce hlavou trefuje tyč!

Až v 69. minutě se dočkal. Zády k brance se vymrštil za letícím míčem, nádherně střihnul nohama a dostal Jablonec do dvougólového vedení. „Ať to zkusím mi řekl Klapka. Musí to asi říkat častěji,“ smál se útočník.

Jablonec díky tomuto nádhernému kousku vedl už 2:0. „A tenhle zápas byl o druhém gólu. Než jsme ho dali, byla na hráčích vidět nervozita,“ řekl trenér Jablonce František Komňacký. Jeho hráči začali dobře, do vedení je brzy dostal Klapka, ale pojišťující trefu ne a ne přidat. „My jsme byli pomalí a běhavá záloha Jablonce nás přehrávala,“ přiznal trenér Bohemians Luboš Urban.

LUBOŠ URBAN (BOHEMIANS)
"Musím domácím pogratulovat k zaslouženému vítězství podle předvedené hry i počtu šancí. Prvních dvacet minut jsme nevstoupili dobře do utkání, jablonecká běhavá záloha naše pomalejší hráče přehrávala. Paradoxně po inkasovaném gólu jsme se pak zvedli a posledních patnáct minut první půle už začali hrát i dopředu."
Přesto si jeho mužstvo jednu tutovou šanci vypracovalo. Jenže Kincl ve 35. minutě netrefil odkrytou bránu, míč olízl břevno. „Odrazil se ke mně balon, brankář mi padal pod nohy, tak jsem chtěl míč dát nad něj, ale trefil jsem jen břevno,“ litoval zkušený střelec promarněné příležitosti. I po přestávce se dostal k hlavičce, dosud bezchybný Špit ji ale lapil.

Ale pět minut před koncem udělal spolu se stoperem Huberem do pekla volající chybu. Fotbalisté se nedohodli, Špit opustil bránu a šel si pro balon. Jenže k míči se dostal Dobeš a pohodlně skóroval. Do prázdné brány! „To byla nenormální branka. To je tak do silvestrovského pořadu,“ ulevil si Komňacký. „Místo abychom vedli 3:0 nebo klidně i 4:0, tak si necháme dát góla a o výsledek se ještě strachujeme,“ uzavřel Lafata. Jablonec však výhru proti slabím Bohemians uhájil.

Klapka: Lafata je poslušný >>>



FK Baumit Jablonec - Bohemians Praha 2:1 (1:0)
Branky: 16. Klapka, 68. Lafata - 85. Dobeš. Rozhodčí: Paták - Večeřa, Marek. ŽK: Hesek - Jablonský, Horáček, Obermajer. Diváci: 3015.
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Huber, Hamouz - Michálek (73. Hloušek), Eliáš, Loučka, Žofčák - Klapka (79. Valenta) - Lafata (84. Hesek).
Bohemians: Winter - Macháček, Obermajer, Horáček, Grznár - Galbavý (46. Jeslínek), Demeter, Zoubek (60. Turtenwald), Dobeš, Jablonský - Kincl (76. Ibe).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud