9. listopadu 2008 • 11:38

Sexy Špotáková vládne atletice

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Volba české atletické královny prošla bez jakéhokoliv odporu. Oštěpařka Barbora Špotáková podruhé za sebou triumfovala v anketě Atlet roku.



Tentokrát jí dokonce všech 136 hlasujících dalo na první místo. Ocenění si vysloužila životní sezonou ozdobenou olympijským zlatem a světovým rekordem 72,28 metru.

V pátek ještě v okolí malebného churáňovského penzionu dřela v tréninku, ale oblažoval ji nebeský klid Šumavy.


Nejlepší české atletky roku - Hejnová, Špotáková, Cechlová
Nejlepší české atletky roku - Hejnová, Špotáková, Cechlová



Včera už Barbora Špotáková prožila hektický den, na jehož konci si v armádní uniformě zasedla do hlediště jednoho z pražských hotelů při vyhlášení ankety Atlet roku. Ovládla ji suverénně. Před druhou v pořadí, diskařkou Věrou Cechlovou, měla náskok 285 bodů. Zopakovala tak své loňské vítězství.
Anketa Atlet roku
1.Barbora Špotáková (oštěp) 1360 bodů

2. Věra Cechlová (disk) 1075

3. Zuzana Hejnová (překážky) 909


„Proti loňsku je to rozdíl,“ připustila Špotáková. „Jsem hrozně centrem pozornosti, což mi zrovna dneska moc nesedí. Je toho hrozně moc. Všichni se mě na něco ptají, mluví na mě třicet lidí najednou. Je to záhul.“

Špotáková během včerejška několikrát odběhla ze svého bytu kousek do pražského Jungmanova náměstí, protože musela před slavnostním večerem ještě spoustu věcí zařídit.

„Furt jsem chodila na zkoušky a pořád jsem chodila do pasáží něco nakupovat,“ líčila Špotáková. „Z jednoho karioky baru tam na mě už jeden koukal. Pořád jsem běhala kolem.
Trenér roku
1. Rudolf Černý

2. Luděk Svoboda

3. Aleš Duda

4. Jan Železný


Oštěpařka neměla čas objednat si pro vyhlášení nové šaty. Do sálu nakonec dorazila v uniformě, včetně kravaty, kterou doma chvíli hledala.

„Našla jsem jí. Najednou se tam v nejlepší okamžik objevila,“ líčila Špotáková se smíchem. „Byla někde na výletě a najednou se objevila. U mě v bytě není věcí ztracených, jenom nenalezených. Je to trochu divočina.“

Klid ale neměla ani v prostorách hotelu. Na třicet minut se zavřela do šatny pro účinkující a poté se objevila na scéně s profesionálním makeupem.
„Po tréninku na Šumavě mě bolí celý tělo. Spala bych. Teď jsme tam zalíčovali kruhy pod očima. Já jsem tomu moc nedala. Ale paní byla poctivá,“ řekla Špotáková.
Objev roku
1. Petr Svoboda (překážky) 53 bodů,

2. Roman Novotný
(dálka) 46,

3. Vítězslav Veselý (oětěp) 11.


Oštěpařka, která v letošní sezoně jen dvakrát prohrála, neměla v anketě konkurenci. Hodnocení trenérů už potřetí za sebou vyhrál její trenér Rudolf Černý.

Vícebojař Roman Šebrle, pětinásobný vítěz ankety z let 2002 – 2006 skončil po sezoně plné zdravotních problémů čtvrtý. A byl příjemně překvapen.
„Byla to jedna z mých nejhorších sezon, tak nemůžu počítat, že bych byl lepší než pátý a šestý,“ řekl Šebrle těsně před vyhlášením. „Chci se připravit tak, aby příští sezona zase patřila mezi ty nejlepší.“

Články odjinud


Články odjinud