Pavel Janega
6. listopadu 2008 • 22:36

Rozhodl tečovaný gól a špatná koncovka

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovali. Nebáli se. Začali útočně. Ale pak slávisté zahodili spoustu šancí a navíc inkasovali. To ve prospěch Aston Villy rozhodlo. Tým trenéra Jarolíma poprvé v novém Edenu prohrál, 0:1.



Touha porazit tým z anglické Premier League slávistům nechyběla. Už před utkáním proklamovali, že dají do utkání všechno. Že tento boj chtějí vyhrát.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>

Nažhaveni také do zápasu vstoupili. Několikrát svého soka zatlačili před vlastní šestnáctku a vytvořili si několik příležitostí.

Tu největší měl v prvním dějství na kopačce záložník Jarolím. Z ničeho nic se dostal přes váhající defenzivu Aston Villy a ocitl se před gólmanem. Jenže selhal. Střela mu nesedla. Stejně tak neuspěl Necid. A míč v obou případech doputoval přímo do náruče amerického brankáře Guzana.

Ohlasy hráčů po utkání>>>

Toho mezi třemi tyčemi „villans“ čekal málokdo. Anglický i český tisk upřednostňoval dosavadní jedničku týmu Brada Friedela. Ale kouč Martin O’Neill překvapil. Dokonce nechal na lavičce i takové borce jako jsou Laursen či bývalý kapitán Barry.

Anglickému celku to ale jak vidno nikterak neuškodilo. Ba naopak. Po dvaceti minutách převzal otěže zápasu a začal si s fotbalisty Slavie pohrávat.

Předvedl několik skvělých akcí, kombinací. Jejich hra měla rázem styl i myšlenku. A když se k míči připletl rychlík Ashley Young, bylo před brankou „sešívaných“ rušno.

Nejprve ze standardní situace nastřelil břevno (!), a pak své spoluhráče zásoboval vysokými i přízemními centry. Díky Youngovi se Aston Villa často dostávala do zakončení. Ovšem Gardnera i Carewa gólman Vaniak pohotově vychytal.

Zlomový moment pro celý průběh zápasu přišel v 26. minutě. Zrzavý záložník Steve Sidwell se opřel do míče a poslal jej do sítě. Se štěstím. Střelu totiž tečovali jak obránce Krajčík, tak norský útočník Carew, jemuž byla branka připsána.

Slávisté byli z inkasované branky pár minut v šoku, ale dokázali se oklepat. Zvednout. A opět šel z nich strach. Po přestávce často využívali oba krajní prostory, díky čemuž mnohokrát svého soupeře přehráli.

Dokonce vsítili gól, ale předčasná oslava ochozů byla zbytečná. Pomezní odmával Necidovi ofsajdové postavení mimo hru. Radost nepřišla ani po jeho dalším pokusu, který skončil těsně vedle pravé tyče.

Za hlavu se chytali také Brabec i Krajčík, kteří mířili do stejných míst. A korunu v neproměňování šancí nasadil Černý, který z úhlu napálil gólmana Guzana.

Slávisté byli v koncovce bídní, což nakonec rozhodlo, zatímco Aston Ville postačila jedna tečovaná střela k tomu, aby tři body putovaly do Birminghamu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud