6. listopadu 2008 • 08:20

Češi začnou proti domácímu Finsku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První soutěžní zápas po letním návratu na reprezentační lavičku čeká dnes trenéra Vladimíra Růžičku v úvodním utkání hokejistů na turnaji Karjala proti domácímu Finsku.



V rámci prvního dílu seriálu Euro Hockey Tour poté český tým čekají v Hartwall Areně v Helsinkách tradiční soupeři z nejužší evropské špičky - v sobotu Švédsko a v neděli Rusko. Český výběr turnaj Karjala od roku 1992, kdy se hrál poprvé, nikdy nevyhrál. Loni skončil třetí.

Z týmu, který se představil v úterý v přátelském duelu proti Slovensku, vypadlo podle původního plánu kvarteto slávistů: brankář Adam Svoboda, bek Petr Kadlec a útočníci Roman Červenka s Jaroslavem Bednářem, ale také celá první útočná formace Jaromír Jágr, Martin Straka a Jaroslav Hlinka.

Místo nich doplnili tým gólman Miroslav Kopřiva, obránce Ondřej Němec a útočníci Miloslav Hořava, Petr Kumstát, Václav Skuhravý, Václav Nedorost, Petr Vampola a David Květoň.

Utkání začne v Helsinkách v 17:30 SEČ, přímým přenosem jej odvysílá ČT4 Sport.

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud