5. listopadu 2008 • 22:17

Del Piero rozstřílel Real i v Madridu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Juventusu Turín dokázali i ve druhém vzájemném duelu porazit Real Madrid a zajistili si účast v osmifinále Ligy mistrů. O dnešní výhru "Staré dámy" 2:0 na stadionu San Bernabeu se dvěma góly postaral Alessandro Del Piero.



Skupina H

Real Madrid - Juventus Turín 0:2 (0:1)

Fotbalisté Juventusu Turín v sestavě s Pavlem Nedvědem napodobili Barcelonu se Sportingem Lisabon a jako třetí tým s předstihem postoupili do osmifinále Ligy mistrů.

Účast v jarních bojích jim zajistila dnešní výhra 2:0 ve čtvrtém kole základní skupiny na hřišti Realu Madrid, o kterou se zasloužil dvěma brankami kanonýr Del Piero.

Juventus se stejně jako před dvěma týdny, kdy v Turíně Real zdolal 2:1, dostal brzy do vedení. Zásluhu na tom opět měl skórující Del Piero, který využil v 17. minutě chybu domácího celku ve středu hřiště a přesnou střelou k tyči zaznamenal jubilejní 40. gól v soutěži.

Del Piero: Jsem dojatý>>>

Zraněními sužovaný Juventus výborně bránil a nepouštěl Real do tlaku. "Bílý balet" hrozil jen centrovanými míči; nejprve ve vyložené pozici přestřelil Sergio Ramos a pak hlavičkou špatně trefil míč Diarra.

Madridský klub působil nervózním dojmem, a když mu v 67. minutě zasadil Del Piero krásně zahraným přímým kopem druhý úder, bylo rozhodnuto. Vytouženou účast v osmifinále oslavil přímo na trávníku i Nedvěd, jenž odehrál celý zápas a patřil k nejaktivnějším hráčům. Jeho spoluhráč Zdeněk Grygera je na marodce.
Branky: 17. a 67. Del Piero. Rozhodčí: Vink (Niz.). Diváci: 80.000.

BATE Borisov - Zenit Petrohrad 0:2 (0:1)

Několik týmů pozvedlo své postupové šance. Ve stejné skupině jako Juventus se radoval z historicky první výhry v Lize mistrů Zenit Petrohrad v sestavě s českým reprezentantem Radkem Šírlem.

Vítěz Poháru UEFA si odváží tři body z Běloruska, kde díky Pogrebňakově trefě vedl 1:0. A přestože dohrával v deseti hráčích, nakonec ještě v nastavení výhru pojistil Danny.
Branky: 34. Pogrebňak, 90.+4 Danny. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). ČK: 73. Puygrenier (Zenit). Diváci: 49.000.


Skupina E:

Celtic Glasgow - Manchester United 1:1 (1:0)
Vedle Juventusu dnes mohly slavit předčasný postup další čtyři týmy. Jasno mohlo být ve skupině E, jenže Manchester ani Villarreal na hřištích soupeřů neuhrály potřebná vítězství.

Anglický obhájce titulu byl dokonce rád, že proti domácímu Celtiku Glasgow zachránil šest minut před koncem aspoň bod. Předtím domácí vstřelili zásluhou McDonalda, který přeloboval náhradního gólmana Fostera, svoji první branku ve skupině.
Branky: 13. McDonald - 84. Giggs. Rozhodčí: Övrebö (Nor.). Diváci: 60.000.

Aalborg - Villarreal 2:2 (0:1)

V Aalborgu se tentokrát nekonaly podobné střelecké hody jako před čtrnácti dny ve Villarrealu, kdy padlo devět branek. "Žlutá ponorka" neudržela poločasové vedení a remizovala 2:2.

Španělský klub i Manchester ale může o postup připravit už jen velká shoda náhod, před svými pronásledovateli mají šestibodový náskok.
Branky: 54. Curth, 81. Due - 41. Rossi, 75. Franco. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 10.000.


Skupina G:

Arsenal - Fenerbahce Istanbul 0:0
Arsenal stále bez dlouhodobého maroda Tomáše Rosického potvrdil, že není v nejlepší formě. V minulém týdnu nejprve v Premier League ztratil dvougólové vedení nad Tottenhamem, pak prohrál s nováčkem Stoke City a dnes podtrhl trápení domácí bezbrankovou remízou s Fenerbahce Istanbul.
Rozhodčí: Rosetti (It.). Diváci: 60.003.

Dynamo Kyjev - FC Porto 1:2 (1:0)
Šampion z roku 2004 FC Porto posílil šance na postup výhrou na hřišti Dynama Kyjev. Hosté otočili v posledních dvaceti minutách skóre a vrátili domácím porážku z Portugalska.
Branky: 21. Milevskij - 69. Rolando, 90.+2 Lucho González. Rozhodčí: Plautz (Rak.). ČK: 90.+2 Lucho González. Diváci: 30.000.


Skupina F:

AC Fiorentina - Bayern Mnichov 1:1 (1:0)
Postoupit dnes mohl také Bayern Mnichov. Sotva se ale bavorský velkoklub rozkoukal, už ve Fiorentině prohrával po spolupráci kanonýrů Gilardina a Mutua 0:1. Borowski stihl v závěru už jen srovnat.
Branky: 11. Mutu - 78. Borowski. Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). Diváci: 39.000.

Olympique Lyon - Steaua Bukurešť 2:0 (1:0)
Remíza nejvíc nahrála Lyonu, který po výhře 2:0 nad Steauou Bukurešť poskočil do čela skupiny.
Branky: 44. Juninho, 89. Réveillere. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 30.000.


Výsledky:
Skupina E:

Aalborg - Villarreal 2:2 (0:1), Celtic Glasgow - Manchester United 1:1 (1:0).
Skupina F:
AC Fiorentina - Bayern Mnichov 1:1 (1:0), Olympique Lyon - Steaua Bukurešť 2:0 (1:0).
Skupina G:
Arsenal - Fenerbahce Istanbul 0:0, Dynamo Kyjev - FC Porto 1:2 (1:0).
Skupina H:
BATE Borisov - Zenit Petrohrad 0:2 (0:1), Real Madrid - Juventus Turín 0:2 (0:1).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud