4. listopadu 2008 • 21:06

Růžička: Tým je dost silný

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Vladimír Růžička byl po své obnovené premiéře na střídačce národního týmu spokojený, vysokou výhru ale nepřeceňoval.



"Ukázalo se, že tenhle tým je dost silný. Samozřejmě ale je i pro národní tým je jen začátek sezony a ta se bude hodnotit až v dubnu. A tam musíme dát mužstvo dohromady tak, abychom mohli jet bojovat na mistrovství světa o medaile," řekl Růžička. Ocenil ale hlavně útočnou kvalitu mužstva.

Na dobrém výkonu jeho svěřenců se podle něj podepsala i skvělá atmosféra v prakticky vyprodané O2 Areněs s více než 15.000 diváků. "Byla vynikající, fanoušci byli skvělí. Hráči pak hráli od začátku v pohodě, s chutí a to je pak hodně důležité. Divák v televizi i na stadionu si přišel na své," řekl Růžička.

České mužstvo se dnes dostalo rychle do vedení, už ve čtvrté minutě vedlo 2:0 a ve dvou třetinách nasázelo soupeři, který zjevně nestačil, šest branek. "Pořád jsme chtěli hrát aktivně, rychle forčekovat, ale s třetím hráčem vzadu. A to se mi líbilo, že od začátku jsme tam toho jednoho hráče s obránci měli. Snad jen jednou dvakrát nás přečíslili," uvedl Růžička k taktice.

Jeho svěřenci byli mnohem častěji vylučováni, rozhodčí jim udělali sedm menších trestů, zatímco Slovákům jen tři. Podle Růžičky to souviselo s tím, že Česko duelu jasně dominovalo. "Když je takový výsledek, tak se rozhodčí nechtějí moc projevovat. Na konci jsme byli třikrát byli vyloučeni, fauly to byly, ale na druhé straně to bylo podobné. Když jsme je hodně přehrávali, mohlo se to pískat i na druhé straně," podotkl.

VÍCE O ZÁPASU ČESKO - SLOVENSKO

Růžička byl dnes uveden do Síně slávy českého hokeje a v průběhu zápasu diváci i několikrát vyvolávali jeho jméno. Bývalý vynikající útočník jim i zamával. Jednou se i rozesmál, když na kostce objevil jeho minimedailon.

"Uvědomil jsem si, že se zase uvidím s knírkem," smál se Růžička, který už krátce po duelu myslel na další zápas. "Hrajeme ve čtvrtek ve Finsku a musíme se na to připravit. Opět budeme chtít uspět," dodal.

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud