Zdeněk Janda
4. listopadu 2008 • 11:43

Hokejová show útočí

TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V akci Jaromír Jágr. Na střídačce Vladimír Růžička. Úvodní buly s Dominikem Haškem. Hlediště plné hokejových legend. Zřejmě vyprodáno. Takže co víc si přát?



Dnešní přípravný duel v O2 Areně se Slovenskem (17.30/ČT4) skýtá báječnou podívanou!

Nebude to jen tuctový zápas. Těch mimořádných okolností je víc.
Tak třeba: v akci se vedle Jágra představí i Martin Straka. To už je obří událost. „Každý kluk, který si mohl zahrát s těmahle dvěma, ví, že se na to nezapomíná,“ rozplýval se centr Josef Vašíček.

Na co se těšit?
- ocenění osobností zlatými medailemi,

- uvedení do Síně slávy

- zápas se Slováky (17.30)
- exhibice hokejových legend (19.50-20.40)

- ocenění dalších osobností stříbrnýmiminc

A to není vše. V hledišti se sejde až sedmnáct tisíc fanoušků, což se rovněž hned tak nevidí. Zápas se uskuteční v rámci stoletých oslav, které dodají utkání ještě další glanc. Kdo dneska usedne v největší české aréně, neměl by litovat. Céčko na dresu jako kapitán by měl mít Straka, jenž se oficiálně s národním týmem loučí.

Po třech letech se na střídačce objeví kouč Vladimír Růžička. Mužstvo se usídlilo v kabině, kterou obyčejně obývají slávisté. Takže si mohl připadat jako doma. „Akorát na ty papírky budu muset koukat víc. Ve Slavii už je nepotřebuju,“ žertoval při pohledu na sestavu, kterou má poznamenanou na papíře.

Přichází k mužstvu po titulu ve Vídni v roce 2005. Takže očekávání je obrovské. „Zodpovědnost samozřejmě cítím. Je to něco jiného než v klubu. Budeme se snažit hrát pěkný hokej, mít co nejlepší výsledky. Ale pořád je to jenom sport,“ reagoval reprezentační trenér.

Jágr: Nemůžu dávat gól pokaždé>>>

Na včerejším srazu chyběly největší osobnosti. Jaromír Jágr, Martin Straka i Petr Čajánek dostali po extrémně náročném programu ještě volno. „Všichni si potřebují hlavně oddychnout,“ vysvětlil trenér. Volnější režim měli i ostatní reprezentanti. Poté, co se včera sešli v O2 Areně, absolvovali jenom regenerační program. Na led nikdo nešel.

„Trénink v tu chvíli není ani tak podstatný,“ říkal Růžička. Až dneska se k mužstvu připojí také obránce Karel Rachůnek a dva borci ze švédské ligy (Jaroslav Hlinka a Martin Ševc), kteří ještě včera večer hráli zápas. Takže kompletní mužstvo se sejde až dneska při dopoledním rozbruslení. A večer už půjde rovnou na věc!

„Moc toho nestihneme, ale o tom národní mužstvo je. Nejsou potřeba žádné dlouhé přípravy. Máme hráče na takové úrovni, kdy stačí jen si nějaké věci vysvětlit a oni to chápou. Nejde o to, abychom se měsíc sehrávali,“ dodal kouč.

Po dnešním utkání se část reprezentantů odpojí, zbytek absolvuje ve středu dva tréninky a ve čtvrtek odletí na finský turnaj Karjala.

Dnes se v hale chystá velká show. „Připravili jsme důstojné oslavy,“ potvrdil prezident svazu Tomáš Král. Během večera bude uvedeno 41 osobností do Síně slávy, další budou oceněni pamětními mincemi.

A na ledě se po zápase se Slováky představí další legendy v rámci exhibice. V akci lidé uvidí třeba Vladimíra Martince, Milana Nového, Pavla Richtera, Roberta Reichla, Pavla Pateru a řadu dalších.

Takže je na co se těšit! Úvodní buly zápasu se Slováky vedle Haška vhodí i Blanka Modrá, dcera legendárního brankáře Bohumila.


PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA ČESKA
Svoboda - Rachůnek, Krstev, Kadlec, Čáslava, Barinka, Blaťák, Ševc, Kutlák - Jágr, Hlinka, Straka - Bednář, Červenka, Klepiš - Irgl, Vašíček, Čajánek - Čermák, Marek, Rolinek.

NOMINACE SLOVENSKA
Brankáři
: Ján Laco (Zvolen), Imrich Petrík (B. Bystrica).
Obránci: Tomáš Slovák (Augsburg/Něm.), Dominik Graňák (Färjestad/Švéd.), Stanislav Hudec (Plzeň/ČR), Michal Juraško (Zvolen), Richard Stehlík (Vítkovice/ČR), Tomáš Malec (Třinec/ČR), Ivan Švárny (Litvínov/ČR), Karol Sloboda (Slavia/ČR).
Útočníci: Róbert Huna, Richard Huna, Martin Kriška (všichni L. Mikuláš), Juraj Mikúš (Skalica), Michel Miklík (Košice), František Skladaný (K. Vary/ČR), Lukáš Hvila (Zvolen), Dušan Pašek (Skalica), Tomáš Bulík (B. Bystrica), Tibor Radulay (Trenčín), Ivan Koložváry (Žilina), Erik Čaládi (Nitra). Trenéři: Ján Filc, František Hossa a Ľubomír Pokovič.

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud