4. listopadu 2008 • 10:53

Ščasný místo Csaplára?

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze sedm zápasů trvalo angažmá Josefa Csaplára na lavičce Žižkova. Kvůli neuspokojivým výsledkům jej včera klubové vedení odvolalo.



Vaz kouči defi nitivně srazila nedělní porážka 2:3 v Českých Budějovicích. Jeho nástupcem by se mohl stát Zdeněk Ščasný.

Společně s Csaplárem skončil i sportovní ředitel Pavel Kuka, jenž jej na Žižkov přivedl. Ortel si trenér, který je už sedmým odvolaným koučem v průběhu ligového podzimu, vyslechl před včerejším dopoledním tréninkem z úst technického ředitele klubu Michala Kuciána.

Csaplár: Ničeho nelituju>>>


„Nechci to komentovat,“ uvedl stroze Csaplár. Mužstvo zatím převzal dosavadní asistent Boris Kočí, Csaplárova nástupce klub intenzivně hledá. Zdá se, že nejvážnějším kandidátem na uvolněné místo je Zdeněk Ščasný.

„V současné době jsou pouze dva české kluby, o nichž bych byl ochoten uvažovat - Sparta a Žižkov,“ připustil včera Ščasný, jenž tým trénoval v letech 1999-2002. Podle informací Sportu se měl už včera sejít se zástupci Žižkova.

Za hlavní důvod vyhazovu tandemu Csaplár-Kuka označili Pražané špatné výsledky. „Jejich odvolání je reakcí na neuspokojivé výsledky a postavení v ligové soutěži, které neodpovídá vytvořeným podmínkám ani předsezonním ambicím Viktorie Žižkov. Po dvanácti kolech vnímáme jako reálný boj o setrvání v nejvyšší soutěži,“ uvedl v prohlášení obchodní ředitel Viktorie Jiří Vrba.

Csaplár tým převzal po pátém kole po Stanislavu Grigovi, ke třem bodům ale během sedmi utkání přidal jenom čtyři. Pětapadesátidenní angažmá sice zahájil ve velkém stylu, výhrou 4:2 nad Bohemians Praha, poté ale přišel výsledkový pád, pouhý jeden získaný bod za domácí remízu s Brnem.

Přitom mužstvo fotbalově nastartoval, kromě duelu na Kladně s ním předváděl atraktivní hru. V poli dokázala Viktorie přehrát i na podzim výtečnou Mladou Boleslav. Jenže odrazit to do výsledků se Žižkovu nepodařilo a v neděli prohrál v Českých Budějovicích, ač ještě čtvrt hodiny před koncem vedl o dva góly.

„Bohužel, v Čechách se stal výsledek modlou. Za cenu velmi častého, někdy až neuvěřitelně častého kažení fotbalu. Já se prostě nepodepíšu pod to, že budu dělat výsledky tím, že pokazím fotbal,“ pověděl Csaplár.

Na Žižkov nastoupil s plánem vybudovat klub „západního střihu“. Chtěl změnit filozofi i od žáčků až po A-tým i celkově zvelebit zázemí, zpočátku alespoň na standardní úroveň. Od klubu obdržel příslib maximální podpory.

Zprvu byly projektu nakloněny obě strany, záhy se však mezi nimi objevily třecí plochy. Podle zdrojů z kabiny Viktorie Csaplár rychle procitl z nadějí, že projekt uskuteční. V klubu prý v mnoha případech narazil na neochotu a neprofesionální práci.

Byť šlo třeba jen o banalitu, například zakoupení kávovaru do kabiny. Ten, v hodnotě 30 tisíc korun, prý nakonec instaloval do šatny on sám. A stejné to bylo s hi-fi soupravou a jinými věcmi. Jediné, co pořídil na účet Viktorie, byly prý dva počítače a dva harddisky.

Jak je to tedy s jeho až démonizovaným utrácením ve velkém z klubové kasy? „Možná, že v budoucnu přijde doba, kdy se ke všemu budu moci konkrétně vyjádřit. V dané chvíli to nechci komentovat,“ sdělil Csaplár stručně.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud